MHP’li Akçay uyardı: Teyakkuza geçelim

MHP’li Akçay uyardı: Teyakkuza geçelim

Rusya ile ABD arasında yaşanan füze gerilimi tartışmasına MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da katıldı.

Suriye rejiminin Doğu Guta’da sivillere karşı kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaların ve tartışmaların Türkiye’yi de yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Akçay, “Yaklaşan çatışma ve gerilime karşı hazırlıklı ve teyakkuz hâlinde bulunmamız elzemdir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yaşamsal ve taviz verilemez çıkarları vardır” dedi.

PKK’YI TEMİZLEDİK SAHNEYE ABD ÇIKIYOR

Erkan Akçay, Suriye'de Şam rejiminin kimyasal silah kullanmasıyla başlayan tartışmaların bu ülkeyi i küresel güçlerin çatışma alanına sürüklediğini söyledi. ABD başta olmak üzere, İngiltere, Almanya ve Fransa, Akdeniz üzerinden Suriye istikametinde yol alırken Rusya ve İran da terazinin diğer ucunda olduklarını kaydeden Akçay, “Kimyasal silah iddiasıyla bölgede varlığını devam ettirmek isteyen ABD, PKK/PYD terör örgütünün işgali altındaki alanlardaki varlığını Akdeniz'deki savaş gemilerinin de desteğiyle sürdürmek istemektedir” diye konuştu.

PUTİN, RUHANİ VE ERDOĞAN GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Erkan Akçay, son gelişmelerin, özellikle 4 Nisanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya lideri Putin ve İran Devlet Başkanlanı Ruhani ile ir araya gelmesinden sonra hızlanması da ayrıca dikkat çekici olduğunu bildirdi.

Aynı derecede önemli bir diğer gelişme de son bir haftada Türk lirasının yanı sıra, Rus ve İran millî paralarında da benzer kayıpların yaşanması olduğunu kaydeden Akçay şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özetle, emperyalizm güney sınırlarımızı tehdit etmektedir, bunu yaparken ekonomi silahını da kullanmaktan geri kalmamaktadır.Bir taraftan Suriye'yi bölme planları hızlanırken, diğer taraftan Suriye'nin toprak bütünlüğü konusuna vurgu yapan, bu ilke çerçevesinde Suriye'de terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye, doğrudan veya dolaylı tehdit edilmektedir. Yaklaşan çatışma ve gerilime karşı hazırlıklı ve teyakkuz hâlinde bulunmamız elzemdir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yaşamsal ve taviz verilemez çıkarları vardır.

Türkiye olarak komşu ülkelerin toprak bütünlüğü çerçevesinde gerek masada gerekse sahada varlığımızı hissettirmemiz gereken bir dönemdeyiz.”