Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına flaş atama: O isim İsrafil Kışla oldu

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına flaş atama: O isim İsrafil Kışla oldu

Milli Eğitim Bakanlığına ilk Bakan yardımcısı ataması yapıldı. İsrafil Kışla'nın danışmanı facebook üzerinden yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakan yardımcılığına atandığını duyurdu.

İlim Yayma cemiyetinde genel müdürlük , genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan İsrafil KIŞLA ; 24-25-26. dönemlerde AK Parti Artvin milletvekilliği yaptı .

İsrafil Kışla’nın , Milli Eğitim Bakanlığında bakan yardımcısı olması için İslami sivil toplum örgütleri , İmam Hatip dernekleri ve sendikanın da bu atamayı çok istediği biliniyor.

İsrafil KIŞLA , Gürcü asıllı olup ; Arapça , Gürcüceyi çok iyi biliyor .

İslami diye tabir edilen camiada ismi öne çıkanladan biri olarak biliniyor.

İsrafil KIŞLA’nın, Bakan yardımcılığına atanması özellikle "islami" diye tabir edilen kesimlerde memnuniyetle karşılandı. 

İsrafil KIŞLA’nın  Milli Eğitim Bakan yardımcılığına atandığını eski danışmanı ve halen TRT’de daire başkanı olarak görev yapan Zakir Taşdemir, Facebook hesabından duyurdu .

 

İşte İsrafil KIŞLA’nın danışmanının Facebook paylaşımı

i_7.jpg

İSRAFİL KIŞLA KİMDİR?

10 Mart 1959'da Artvin Şavşat'ta doğdu. Baba adı Sultan Süleyman, anne adı Emine'dir. Yönetici; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. İlim Yayma Cemiyetinde Genel Müdürlük ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Artvin Milletvekili seçildi. Kuveyt Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. AK PARTİ Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısıdır. İngilizce, Gürcüce ve Arapça bilen Kışla, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kamudanhaber