Monica skandalı sonrası Clinton'a yazdığı teselli mektubu iddianamede

Monica skandalı sonrası Clinton'a yazdığı teselli mektubu iddianamede

Gülen'in Katoliklerin ruhani lideri Papa 2. Jean Paul, Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalay Lama ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'a yazdığı mektuplarla ilgili ifadeleri de iddianamede yer aldı

Kapatılan Zaman gazetesinin eski başyazarı Ali Ünal hakkında hazırlanan dava dosyasında FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ABD başkanlarıyla olan ilişkisi de anlatıldı. Gülen’in Bill Clinton’a adının Monica Lewinsky'le ile seks skandalına karışması sonrasında bir teselli mektubu gönderdiği belirtildi.

Uşak'ın Eşme ilçesinde saklandığı bağ evinde geçen yıl yakalanan kapatılan Zaman gazetesi eski başyazarı Ali Ünal ile ilgili Uşak Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ünal'ın savcılıktaki ifadesine yer verildi. FETÖ'nün 1990 yılından itibaren yurtdışına açılıp belirlenen ülkelere adamlarını gönderdiğini belirten Ünal, ilk olarak ABD'ye Abdullah Aymaz'ın gönderildiğini, daha sonra da bu kişinin yerine Necdet Başaran'ın görevlendirildiğini iddia etti. ABD'deyken zaman zaman FETÖ'nün sözde ‘ülke imamları' ile tanışma fırsatı bulduğunu, belirten Ünal, savcıya bu kişiler hakkında bilgi verdi.

Karar gazetesinin haberine göre, Fethullah Gülen'in mektuplarını İngilizce'ye çevirdiği belirtilen Ali Ünal'ın, Gülen'in Katoliklerin ruhani lideri Papa 2. Jean Paul, Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalay Lama ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'a yazdığı mektuplarla ilgili ifadeleri de iddianamede yer aldı.

Gülen'in, Clinton'a başkanlığı kazanmasından dolayı tebrik, Monica Lewinsky krizi sebebiyle de teselli ihtiva eden mektup yazdığını vurgulayan Ünal, "Dalay Lama ile Clinton'a yazılan mektupların çevirisini yaptım ama içerikleri hatırlamıyorum. Papa'ya yazılan mektubu kaleme alan kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Clinton'a yazılan mektuplardan birinin tebrik, diğerinin teselli içerikli olduğunu hatırlıyorum sadece" itirafında bulundu.