Muğla’da merak edilen soru: ‘Seçim’ odaklı Medya organizasyonun masrafları kimin cebinden çıkacak?

Muğla’da merak edilen soru: ‘Seçim’ odaklı Medya organizasyonun masrafları kimin cebinden çıkacak?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Pazar günü düzenlenecek olan dev bir etkinlik Muğla’da büyük tartışmalara sebep oldu.

 “Anadolu Medya Buluşması” ismiyle düzenlenen etkinlik CHP’nin seçim programına dönüşürken masrafları kimin ödeyeceği sorusunun cevabı aranıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde CHP’li belediyenin “basın meslek örgütlerinin katkılarıyla” düzenlendiğini açıkladığı ve 400’e yakın gazetecinin katılacağı beklenen “Anadolu Medya Buluşması” başlıklı Yerel Medya çalıştayı Muğla’da büyük tartışmaya sebep oldu.

38 şehirden 400’e yakın gazetecinin bir araya geçeği açıklanan etkinliğin siyasi katılımcıları, bunun bir Medya Çalıştayı’ndan öte seçim çalışması olduğu izlenimine sebep oldu.

Grand Azur Otel’de yapılması planlanırken, son anda işletmecisi AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Turgut Torunogulları olan Orka Otel’de karar kılınan ve 3 gün sürecek etkinliğin Pazar günkü bölümünde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı ve Anadolu basın temsilcilerinin sorularını cevaplandıracağı öğrenildi.

Etkinlik dışında Marmaris turları da düzenlenecek olan Medya Çalıştayına Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Komisyonu Başkanı Tuncay Özkan başta olmak üzere Atilla Sertel, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Yakup Akkaya, Utku Çakırözer, Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Akın Üstündağ’ın ile eski milletvekili Metin Işık’ın da yer aldığı çok sayıda CHP’linin katılacağı öğrenildi.

Başlı başına 24 Haziran seçimlerine yönelik bir program algısı hakim olan Etkinliğin bütçesinin kim tarafından karşılandığı merak edilirken, Marmaris Belediyesi’nin tüm masrafları karşıladığı iddiaları ilçede ve Muğla’da büyük tepki çekti.

AVAZTÜRK