Muhalefetin ‘çocuğuna pantolon alamadı intihar etti’ yalanı da çöktü: Oğlu her şeyi anlattı

Muhalefetin ‘çocuğuna pantolon alamadı intihar etti’ yalanı da çöktü: Oğlu her şeyi anlattı

Muhalefet tarafından “çocuğuna pantolon alamadı intihar etti” algısına malzeme yapılan Balıkesirli babanın intiharına dair oğlunun jandarma ifadesi bir ölümün nasıl siyasi malzeme yapıldığını ortaya koydu.

CHP başta olmak üzere muhalefet ve sosyal medyanın “ekonomik kriz” algısını desteklemek için kullandığı bir aldı daha çöktü.

İntihar eden Balıkesirli baba İsmail Devrim’in, “çocuğuna pantolon alamadığı için intihar ettiği” yönündeki iddiaların aksine, oğlu Yılmaz Devrim, babasının geçirdiği bir motor kazası sonrasında işe gidemediği ve bu durumu kafasına taktığını söyledi.

Babasının intiharı ile ilgili 20 Eylül 2018 günü Jandarma’da ifade veren Yılmaz Devrim, olayla ilgili şunları anlattı:

“Ailecek evde akşam oturuyorduk. Babam Kurban Bayramının 3. günü motosiklet kazası geçirmişti. Geçirdiği kaza sonucu omuz bölgesinden yaralanmış ve bu yüzden raporlu olarak işe gitmiyordu. Anneme ben size bu şekilde bakamam, çalışamıyorum böyle yaşayacağıma ölürüm şeklinde konuşmuştu. Geçirdiği trafik kazasını kafaya çok takmıştı. Sabah 8.00 gibi annemin bağırmasıyla uyandık. Evdeki tuvalete baktığımda babamı tuvalette asılı olarak gördüm. Komşulardan yardım istedim. Abim makas ile astığı ipi kesti ve 112’yi aradık. Benim bilgim ve gördüğüm bundan ibaret. Başka bir diyeceğim yoktur.”

ifade.jpg

İntihar eden İsmail Devrim’in oğlu Yılmaz Devrim’in ortaya çıkan bu ifadesi, muhalefet ve sosyal medyanın “ekonomik kriz” algısını desteklemek için başlattığı kampanyayı da ters yüz etti.

İŞSİZLİK İDDİASI DA FİRMA AÇIKLAMASIYLA ÇÖKTÜ

Motor kazası sonrasında girdiği psikolojik travma nedeniyle intihar ettiği sanılan İsmail Devrim’in cansız bedeni üzerinde tepinen kesimler, “pantolon alamadığı” iddiasına eklediği “işsizlik” algısı da Devrim’in çalıştığı firma açıklamasıyla çöktü. Firma yaptığı açıklamada, Devrim’in kaza nedeniyle raporlu/izinli olduğunu, firmalarının kayıtlı çalışanı olduğunu belirtti.

İŞTE FİRMANIN YAPTIĞI O AÇIKLAMA:

firma.jpg

AVAZTÜRK