O ilde yaşayan öğrencilere Valilik’ten sevindiren haber!

O ilde yaşayan öğrencilere Valilik’ten sevindiren haber!

Van’da kar yağışının etkili olmasıyla birlikte Valilikten öğrencileri sevindiren haber geldi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da havaların soğumasıyla birlikte kar yağışı etkili olmaya başladı. Öğrencilerin merakla beklediği tatil haberi de Van Valiliği’nden geldi. Yoğun kar yağışından dolayı Van'da, eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.cy-003.png

VAN’DA BİR GÜN SÜREYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Van Valiliği'nden yapılan ve öğrencileri mutlu eden açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı, merkeze bağlı ilçelerden Tuşba, İpekyolu ve Edremit’te eğitim öğretime 17 Ocak 2018 Çarşamba günü için bir (1) gün süreyle ara verildiği ifade edildi. Valilikten yapılan tatil açıklamasında ayrıca kamuda görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

HAVA ŞARTLARI MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDİYOR

Kar yağışı yaşanan diğer illerde ise öğrenciler merakla ne zaman tatil olacağını beklerken bu yıl yaşanan kış mevsiminin olağandışı olduğu vatandaşlar tarafından da gözlemleniyor. Her sene bu aylarda kar yağışından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşayan illerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte herkesi şaşırtıyor. Kar yağışının olmaması öncelikle tarımı etkilerken aynı zamanda pazar fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Uzmanlar bu havalarda vatandaşların çok dikkatli olmasını çünkü değişen havanın hastalıkları da beraberinde getireceğini aktararak ona göre önlem alınması gerektiği uyarısında bulundu.