Olmadı Zeynep Hanım!

Olmadı Zeynep Hanım!

FETÖ’den dolayı el konulan Mardin merkezli Sezer Gıda’ya kayyım olarak atanmayı ‘etik olmayacağı’ gerekçesiyle reddeden AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış’ın ‘etik’ bulmama gerekçesinin, FETÖ’den tutuklu şirket sahipleriyle yakın dostluğu olduğu son gelişme

15 Temmuz sonrası Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik mücadele kapsamında, örgütün finans ayakları soruşturmasıyla Mardin’de faaliyet gösteren Sezer Gıda’nın TMSF’ye devri kararı verilmişti. Bu karar ertesinde, şirkete AK Parti MKYK Üyesi de olan ve Uluslararası Hukuk eğitimi alan Zeynep Alkış’ın kayyım olarak atanmasına karar verilmişti. Ancak Zeynep Alkış, “etik bulmadığı” gerekçesiyle bu görevi kabul etmemişti. Basına, Alkış’ın, Sezer Gıda sahiplerini tanıdığı için görevi kabul etmeyi etik bulmadığı yönünde açıklamaları düşmüştü.

Son gelişme, Zeynep Alkış’ın, Sezer Gıda’ya Kayyım olarak atanma kararını, FETÖ şüphelisi şirket sahiplerini tanıdığı ve onlarla olan dostluğu nedeniyle etik bulmayıp kabul etmediği iddialarını teyid etti. Alkış, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin makamında alınan kararlar doğrultusunda 27 Nisan 2017 tarih ve 2017/221 sayılı kararla Uğur İthalat, İhracat İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Ug Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne kayyım olarak atandı.

AK Parti MKYK Üyesi de olan Zeynep Alkış’ın bu tutumu, FETÖ ile mücadelede, özellikle siyasilerin kendi yakınları söz konusu olduğunda mücadeleye zarar veren tutumlarını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

AVAZTÜRK