ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy: Sınavlar E-sınav olarak yapılabilir!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy: Sınavlar E-sınav olarak yapılabilir!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yeni sınav düzenlemelerinden bahsetti! Artık o sınavlar e sınav olarak gerçekleştirilmesi üzerine çalışıyoruz diyen Ali Ersoy açıklamaları ile dikkatleri çekti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yeni sınav düzenlemeleri ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada Belirli sayının altındaki sınavları e-Sınav şeklinde gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Bunula beraber nihai hedefleri ile ilgili de ifadelere yer veren Ali Ersoy nihai hedefimiz kâğıt tabanlı sınavlardan bilgisayar tabanlı sınavlara geçiş dedi. İşte tüm detaylar…

Sınavlar artık e-sınav şeklinde mi olacak?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptığı son açıklamalar ile belirli bir sayı altında kalan sınavların e-sınav olarak gerçekleştirilmesini kağıt tabanlı sistemden bilgisayar tabanlı sisteme geçirilmesini istediklerini dile getirdi. Bu açıklamaları ile beraber ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy , bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) öncesinde Esenboğa Elektronik Sınav (e-Sınav) Merkezi’nde bazı incelemeler de yaptı.

Açıklamalarında 4 e-sınav merkezi yeri olduğunu vurgulayan Ali Ersoy “Şu anda içinde bulunduğumuz mekanda 5 bin, İstanbul’da 500, Adana’da 350, İzmir’de de 136 aday aynı anda sınava girebiliyor. Nihai hedefimiz şu anda dört bölgede olan bu sınavları inşallah Türkiye’nin tüm bölgelerinde yapmak ve sınav kapasitemizi öncelikle on bin aday şeklinde oluşturmak” ifadeleri ile konu ile ilgili düşünülen çalışmaları açıkladı.

Kameralı sınav!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy açıklamalarında; “Özellikle sınav yaptığımız kurumlarla anlaşarak onların da bilgisi dahilinde belli sayının altındaki sınavları e-Sınav şeklinde gerçekleştirmek istiyoruz. Bundan da nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Bilgisayar tabanlı sınavın en büyük avantajı adayın sınav sonucunu ilgili günün sonunda öğrenme şansı var” ifadeleri ile artık sınavların bilgisayar tabanlı işlemlerle yapılması gerektiğini düşündüklerini dile getirirken sınavların içerisinde 360 derece dönebilen kameralarında kullanılacağını vurguladı.

“Tüm Türkiye’ye bu e-Sınav’ı yayacağız. Bunda amacımız; ÖSYM’nin bu dijital çağda sınav formatını değiştirme ve matbaa tabanlı sınavlardan bilgisayar tabanlı sınavlara geçme gibi güzel bir hedefimiz var” ifadeleri ile de tüm Türkiye için nihai hedeflerini açıkladı.