Pentagon Sözcüsüne 'PYD/PKK' sorusu!

Pentagon Sözcüsüne 'PYD/PKK' sorusu!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, "ABD zırhlılarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) PYD/PKK unsurlarına yönelik muhtemel saldırılarını engellemek üzere sınır hattında devriye gezdiği" iddialarını doğrulamazken, ABD’nin, PYD/

Pentagon Sözcüsü Davis, günlük basın brifinginde, Türkiye’nin sınırına  yakın ABD zırhlılarının PYD/PKK unsurlarıyla devriye gezip gezmediğine yönelik  soruları cevaplandırdı.

Albay Davis, söz konusu iddiaya ilişkin, “Suriye’nin kuzeyinin  tamamında ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD  askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil.” dedi. Ancak  Sözcü, bunun, "PYD/PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarına TSK’nın karşılık  vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusunu ise geçiştirdi.

Bu adımın PYD/PKK’ya güvence vermek üzere yapılan bir operasyon olup  olmadığının sorulması üzerine Davis, “Tüm tarafları ortak düşman olan DEAŞ ile  mücadele etmeye çağırıyoruz, bu çağrımız SDG dahil herkesedir. SDG'nin şimdilik  Rakka ve Tabka’ya odaklanması ve başka çatışmalara sürüklenmemesini istiyoruz.”  diye cevap verdi.

Davis, SDG’nin Irak sınırından Münbiç’e, oradan da Rakka’nın kuzeyine  kadar olan alanı kontrol ettiğini ve ABD askerlerinin de o alanda onlarla  birlikte hareket ettiğini aktardı; ancak Münbiç’te yaptıkları gibi Tel Abyad  civarında da “bir tür caydırma ve güvence verme operasyonu” düzenleyip  düzenlemediklerine yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

Sözcü Davis, TSK ile iletişimlerinin günlük olarak devam ettiğini  sözlerine ekledi.