‘RABİA’yı ‘4BİRA’ diye paylaşan kişiyi Seydikemer Sağlık Müdürü yaptılar!

‘RABİA’yı ‘4BİRA’ diye paylaşan kişiyi Seydikemer Sağlık Müdürü yaptılar!

AK Parti’nin iktidardaki 15’inci yılında, bu partinin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile partinin değerlerine küfür ve hakaretin makamla ödüllendirildiği tartışmalarına bir örnek de Muğla’nın Seydikemer ilçesinden geldi. AK P

AK Parti, 15 yıllık iktidar olmasına karşın bürokrasideki iktidara hükmedemiyor tespitlerini haklı çıkaran bir skandal da Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ortaya çıktı. Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin darbeci General Sisi tarafından devrilmesine karşı çıkanların toplanarak özgürlük yemini ettikleri Rabiatül Adeviye meydanına atfen sembolleştirilen Türkiye’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet vurgusuyla yaygınlaştırılan RABİA işareti, bilindiği üzere tüm İslam alemini harekete geçiren bir sembole dönüşmüştü. Erdoğan’ın her fırsatta kullanıp izahını yaptığı RABİA işareti, belli çevreler tarafından alay konusu yapılmış, sembolün, “4BİRA” vurgusuyla kullanılması ise toplumda büyük tepki çekmişti.

 

 

RABİA YERİNE 4BİRA İŞARETİ PAYLAŞANA MÜDÜRLÜK ÖDÜLÜ!

İşte bu tayfaya dahil bir ismin, bu eyleminden dolayı ödüllendirilircesine, Muğla’nın Seydikemer ilçesine, İlçe Sağlık Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kullandığı ve adeta sembolleştirdiği RABİA işaretine Sosyal Medya hesabından “4BİRA” atıfı içeren paylaşımlarda bulunan Ali Tekin isimli şahsın Seydikemer İlçe Sağlık Müdürü yapılmasına, Seydikemler’deki Yerel Yöneticiler ve AK Partil İlçe Yöneticilerinin itiraz bile etmemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Konuyu AVAZTÜRK’e aktaran vatandaşlar, “Sosyal paylaşım sitesinde eski bir ilçe başkanının açıkça yazdığı bu hakaret dolu paylaşımları yapan kişinin Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeye adeta hakaret edercesine paylaşımda bulunmasına rağmen ne AK Parti ilçe başkanı ne de AK Partili yerel yönetimden biri çıkıp da tepki göstermiyor. Tam tersine bazı duyarlı vatandaşların özellikle mevcut ilçe başkanına bu paylaşımları yapan kişiyi müdür yapmayın diye uyarılarda bulunduğu herkes tarafından biliniyor. Ne yazık ki bu ülkede Cumhurbaşkanına kim hakaret ediyorsa o müdürlük veya başka bir makamla taltif edilir hale geldi. Bu, bu davanın kuruluş misyonuna yapılmış bir sabotajdır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

ŞİKAYETLER ARTINCA PAYLAŞIMLARI SİLDİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Ali Tekin’in, sosyal medya hesabından RABİA işaretine karşılık 4BİRA işaretli paylaşımlar yapmasına duyarlı birçok ismin tepki göstermesinin ardından bizzat bazı AK PARTİLİ yöneticiler tarafından bu paylaşımlarını silmesi yönünde telkinde bulunulduğu öne sürüldü. Eski İlçe Başkanı F.D’nin ise bu paylaşımları sosyal medyada paylaşarak, “Müdürü bu paylaşımları sildirerek kurtarmak istemek partiye gösterdiğiniz sahiplenme duygunuzu mu gösteriyor. Yoksa bu müdürü kurtarmak ve görevde tutmak için çabanızın başka bir nedeni mi var” diye sorduğu görüldü.

AVAZTÜRK Özel