Sabah kahve içenlere kötü haber!

Sabah kahve içenlere kötü haber!

Sabahları çakraları açmak adına yapılan ilk şeylerden biri de kahve içmek oluyor öyle değil mi? Duyacaklarınızdan sonra bir daha aç karnına kahve içmeyeceksiniz.

Kahvenin sağlığımız için birçok faydası var. Ancak bu faydalardan yararlanabilmek için kahveyi içerken iki kurala dikkat etmek gerekiyor. Birincisi aç karnına kesinlikle içilmemesi gerektiği, ikincisi ise aşırı tüketimden kaçınılması gerektiğidir.

Yapılan araştırmalar aç karnına içilen kahvenin vücudunuza çok ciddi zararlar verdiğini ortaya koymuştur. İşte aç karnına içilen kahvenin vücudunuzda oluşturacağı olumsuzluklar…

ANKSİYETE

Vücudunuza az miktarda kafein girdiğinde ilk zamanlar mutlu ve huzurlu hissedersiniz. Ancak sürekli alınan ve yüksek dozlardaki kafein anksiyete ve yorgunluğa neden olur. Özellikle de aç karnına tüketmek…

Kahvedeki kafeinin yaptığı etkiler bedenden bedene değişiklik gösterebiliyor.

Kahvenin sizi nasıl etkilediğini gözlemleyin. Ve günlük kahve ihtiyacınızı ona göre ayarlayın

İŞTAH KAYBI

Sabahları aç karnına kahve içmek iştah kaybına neden oluyor. Bu diyet yapmak isteyen bayanların kulağına hoş gelebilir ancak bunu yapmanızı kesinlikle önermiyoruz. Çünkü kahvaltının size vereceği enerjiyi bütün gün kullanabileceksiniz. Kahvenin verdiği enerji sizi geçici olarak iyi htirecektir.

Bu nedenle muhakkak bir şeyler yedikten sonra kahve içmenizi öneriyoruz.

MİDE HASTALIKLARI

Midede salgılanan asitler yediğiniz yiyeceklerin parçalanmasına ve sindirilmesine yardımcı oluyor. Eğer kahvaltı etmediyseniz midenizin salgıladığı asitlerin parçalayacağı yiyecekler de olmuyor.

Bu nedenle aç karnınıza kahve içtiğinizde midenizin dengesi değişiyor ve bu durum zamanla mide hasarına neden olabiliyor.