Sabah’ın fendi MEB’in 2023 ‘Eğitim Vizyonu’nu yendi

Sabah’ın fendi MEB’in 2023 ‘Eğitim Vizyonu’nu yendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün yapılması planlanan ve eğitim camiası ve toplumun tüm kesimlerini heyecanlandıran "2023 Eğitim Vizyonu" tanıtım programının 23 Ekim 2018’e ertelenmesi hayal kırıklığına sebep oldu.

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri ile birlikte geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim camiasının içinden gelen Ziya Selçuk’un atanması toplumun tüm kesimlerinde ve eğitim camiasında heyecana sebep olmuştu.

Bakan Selçuk’un görevi devraldıktan sonraki açıklamaları ve eğitim konusunda geçmişten gelen duruşu, eğitim sistemindeki karmaşanın çözüleceği beklentisini daha da arttırmıştı.

Bakan Selçuk göreve geldiğinden bu yana yeni Eğitim Vizyonu ile ilgili yürüttüğü çalışmalar ve planlamayı da "2023 Eğitim Vizyonu" başlığıyla açıklayacağını ilan etmiş, bu açıklama eğitim camiası ve toplumun hemen her kesiminde büyük bir beklentinin oluşmasına sebep olmuştu.

Bütün nefesler bugün 15 Ekim 2018 günü yapılacak olan "2023 Eğitim Vizyonu" toplantısına çevrilmişken, toplantı sürpriz bir şekilde 23 Ekim 2018 gününe ertelendi.

MEB çevreleri, programın Cumhurbaşkanlığı onayıyla çok öncesinden planlanmış olmasına karşın, bugün İstanbul’da başlayan ve Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen “Türkiye 2023 Zirvesi” nedeniyle ertelemek durumunda kalındığını belirtirken, önceden planlanmış bir programla aynı güne denk gelecek şekilde İstanbul’da bir programın düzenlenmesinin "2023 Eğitim Vizyonu" programını sabote etmek şeklinde değerlendirildiği öğrenildi.

AVAZTÜRK