Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kanser taraması verilerini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kanser taraması verilerini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kanser taraması yapılan kişi sayısına ilişkin verileri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli açıklamalarını sosyal medya hesabı Twitter üzerinden aktarmaya devam ediyor. Son olarak 2022 yılına ilişkin kanser taraması verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Koca, kanser taraması yapılan kişi sayısını ve tanı koyulan kişilerin tedavilerinin de başladığını duyurdu.

KANSER TARAMASI VERİLERİ AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın 3 milyon kişiye kanser taraması yaptığını bildirdi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ve aile hekimliklerince yapılan taramaların yaklaşık 800 bini meme, 1 milyon 200 bininin kalınbağırsak, 700 bininin ise rahim ağzı kanseri taramasından geçtiğini belirtti. Söz konusu kuruluşlarda yapılan taramalarda tanı konanların tedavisi başlandığını açıklarken tanı sayısına ise yer vermedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı ve kamuoyunu bilgilendirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;