Şampiyonluk düğümü yarın çözülüyor

Şampiyonluk düğümü yarın çözülüyor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek son maçlar yarın oynanacak.

9 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak karşılaşmalarda Galatasaray İzmir deplasmanında Göztepe ile, lig ikincisi Fenerbahçe kendi evinde Atiker Konyaspor ile, Medipol Başkaşehir ise Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Ligin son haftasına en yakın rakipleri Başakşehir ve Fenerbahçe’nin 3 puan önünde 72 puanla giren ve rakiplerine göre şampiyonluğa daha yakın olan sarı kırmızılı ekibin karşılaşmadan beraberlik veya galibiyetle ayrılması halinde aslanlar iki sezon aradan sonra 21. Kez şampiyonluğunu ilan edecek. Sarı Kırmızılı ekip en son 2014-2015 sezonunda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile şampiyonluğa uzanmıştı.

Fatih Terim, Galatasaray ile 7. şampiyonluğuna çok yakın

Ligin 16. haftasındaki Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrası teknik direktör Igor Tudor ile yollarını ayırma kararı alan Galatasaray 4. kez Fatih Terim ile el sıkışmıştı. Terim bu yıl haricinde 9 sezonluk Galatasaray kariyerinde toplam 6 kez lig şampiyonluğu yaşadı.

1996-1997 sezonunda ilk kez göreve gelen Terim, 1997, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında Galatasaray'ı üst üste 4 kez şampiyonluğa taşıdı.

Terim, 2000 yılında kendisine 'Avrupa Fatihi' unvanının verilmesine vesile olacak olan UEFA kupasını da Türkiye'ye getirdi.

2000 yılından sonra 2 yıl ayrı kaldığı Galatasaray'a, 2002 yılında geri dönen Terim, 2002-2003 sezonunu 2. sırada tamamladı. 2003-2004 sezonunda ise 26. haftaya kadar takımın başında kalan Terim, takımdan ayrıldığında Galatasaray 6. sırada bulunuyordu.

2011-2012 sezonunda 3'üncü kez Galatasaray'ın başına geçen Terim, 2011-2012, 2012-2013 sezonunda takımı üst üste iki kez şampiyonluğa taşıdı. Terim, 2013-2014 sezonunun 5. haftasında görevinden ayrılmıştı.

Liderlik koltuğu Başakşehir ile Galatasaray arasında gitti geldi

İlhan Cavcav sezonunun ilk yarısını 36 puan ile Galatasaray'ın 1 puan önünde lider tamamlayan Medipol Başakşehir ligin ikinci yarısında yaşadığı puan kayıpları ve özellikle Galatasaray karşısındaki mağlubiyeti sonrası liderlik yarışında büyük yara aldı.

Süper Lig’in 28. haftasında bu sezon ligden düşen Gençlerbirliği’ne deplasmanda 1-0 kaybeden sarı kırmızılı ekip liderliği Medipol Başakşehir'e kaptırmıştı. 29. haftada kendi evinde Başakşehir ile karşılaşan Galatasaray maçtan 2-0 galip ayrıldı. Böylelikle Galatasaray 1 puan farkla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Ligin 32. haftasında ise Başakşehir’in Sivasspor ile berabere kalmasının ardından Başakşehir ile Galatasaray arasındaki puan farkı üçe çıkmıştı.

Şampiyonluk yarışından sezon boyunca neredeyse hiç kopmayan Başakşehir ise kendi evinde Kasımpaşa’yı konuk edecek. Bu maçı kesin olarak kazanması gereken Başakşehir’in kulağı İzmir’de oynanacak Galatasaray maçında olacak. Sarı kırmızılı ekibin kaybetmesi halinde Başakşehir ligdeki ilk şampiyonluğunu kutlayacak.

Bu sezon çalkantılı bir grafik çizen lig ikincisi Fenerbahçe’nin şampiyon olması için ise öncelikle Atiker Konyaspor karşılaşmasını kazanması gerekiyor. Bunun yanında sarı lacivertlilerin şampiyon olması için hem Galatasaray’ın Göztepe maçını kaybetmesi hem de eşit puanda olduğu Başakşehir’in de en azından berabere kalması gerekiyor.

Yarın oynanacak maçlar sonunda Galatasaray kaybeder Fenerbahçe ve Başakşehir’de kazanırsa üç takımın puanı da eşitlenerek 72 olacak. Bu durumda şampiyonluk kupası üçlü averajda diğer iki rakibine üstün olan Başakşehir'e gidecek.