Şehit hakimin ilk görev yeriydi

Şehit hakimin ilk görev yeriydi

Tunceli'de düşen helikopterde şehit düşen hakim Onur Alan'ın ilk görev yeri olduğu ortaya çıktı.

Tunceli'de şehit düşen 29 yaşındaki genç hakim Onur Alan'ın acı haberi, baba ocağına ulaştı. Askeri yetkililer baba Mahmut ve anne Fatma Alan'a acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı. Bu sırada ailenin yakınları tarafından Alan'ın ailesinin yaşadığı sitenin balkonlarına Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT HAKİM 5 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 29 yaşındaki hakim Onur Alan'ın, 5 ay önce mesleğine başladığı öğrenildi.

Alan'ın, hakimlik stajını tamamladıktan sonra 8 Kasım 2016'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törende kura çektiği öğrenildi.

Kura sonucu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) ilk görev yeri olan Tunceli'nin Ovacık ilçesine ataması yapılan Alan'ın burada görevine başladığı belirtildi. Alan'ın 5 aydır Ovacık'ta görevini sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bozdağ, Alan'ın ailesini arayarak başsağlığı diledi.

EVİN TEK OĞLUYDU

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Hakim Onur Alan'ın Ordu'daki baba evinde yas var. Hakim Alan'ın (29) şehadet haberi, Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Askeri yetkililer baba Mahmut ve anne Fatma Alan'a acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı.

Bu sırada ailenin yakınları tarafından Alan'ın ailesinin yaşadığı sitenin balkonlarına Türk bayrakları asıldı. Bekar olan ve evin tek oğlu olduğu öğrenilen Onur Alan'ın yaklaşık 5 ay önce Ovacık'ta göreve başladığı belirtildi.

20 GÜN ÖNCE İZNE GELMİŞ

Öte yandan Onur Alan'ın dedesi Mehmet Baştürk, torunu ile en son 20 gün önce izne geldiğinde görüştüğünü dile getirerek, acısının çok büyük olduğunu söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş aileyi evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti.