Şimdi KK düşünsün! CHP'de isyan bayrağı açıldı

Şimdi KK düşünsün! CHP'de isyan bayrağı açıldı

Referandumun ardından CHP’de açılan isyan bayraklarına yenisi eklendi. Fikri Sağlar’ın ardından Muharrem İnce de, kurultay çağrısında bulundu. İnce, ‘CHP seçime yeni bir genel başkanla gitmeli’ dedi.

Kurultay çağrısı yapan İnce, "CHP, 2019 seçimlerine yeni bir genel başkanla gitmeli" diye açıklama yaptı.

CHP'de halk oylaması yenilgisinin ardından hergün yeni bir isyan çıkıyor. Önceki gün Fikri Sağlar'ın parti yönetimine başkaldırmasının ardından Yalova Milletvekili Muharrem İnce de isyan bayrağı açtı. İnce'nin isyanını Melis Aşık köşe yazısına taşıdı. Aşık, Muharrem İnce'nin şu sözlerini aktardı:

YENİ GENEL BAŞKAN

"CHP seçime yeni bir genel başkanla gitmeli. Genel başkan aynı zamanda cumhurbaşkanı adayı olmalı. Yardımcılarını önceden açıklamalı, kampanyayı onlarla birlikte yürütmeli. 23 Nisan 2020'de yetkilerini devredeceğini ve yeni bir anayasa ile parlamenter düzene dönüleceğini açıklamalı…"

KARŞILIKLI SUÇLAMA

CHP'li vekiller Genel Başkanı suçlarken, Kılıçdaroğlu da yenilginin faturasını ekibine çıkardı. Kılıçdaroğlu. "Arkadaşlarımız bu süreçte çok çalıştı ancak nedense CHP'nin güçlü olduğu, zaten 'hayır' oyu vermeye yakın il ve ilçelere gitti. 'Hayır'ın önde çıkacağı belli olan il ve ilçelere gitmek yerine sıkıntılı olduğumuz yerlere gidip 'Evet' oyu verecekleri ikna etmeleri gerekirdi" dedi.

Güneş