Sınavların merkezi ÖSYM’den sınavlara öğrenci hazırlayan ‘Cemaat Koleji’yle SKANDAL anlaşma!

Sınavların merkezi ÖSYM’den sınavlara öğrenci hazırlayan ‘Cemaat Koleji’yle SKANDAL anlaşma!

Milyonlarca öğrencinin hayallerini süsleyen üniversitelere yerleşme sınavının merkezi ÖSYM’nin skandal bir karar alarak, bir cemaat grubuna bağlılığıyla bilinen Muradiye Kolejleri ile anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Geçmişte yaptığı sınavların hemen tümü şaibeli çıkan ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün eğitimden kamuya kadar her alana sızmak için merkez haline getirdiği ÖSYM’de belli grupların egemenliği bitmek bilmiyor.

Bir süre önce TUS sorularının sızdırılması ile de gündeme gelen ÖSYM’nin, belli gruplarla irtibatının bir türlü koparılamadığı ve eski Başkan Ali Demir, kuvvetli suç şüphesi ile FETÖ’den yargılanırken onun getirdiği bir çok ismin halen görevine devam ettiği biliniyor.

Bu arada Prof. Dr. Halis Aygün’ün ÖSYM Başkanlığına getirilmesinden sonra kurumdaki FETÖ unsurlarının temizleneceği beklenirken çoğuna dokunulmaması, kurumun farklı cemaat grupları ile irtibatının kurum içinde cemaatler arası savaşa dönüşmesi yoğun eleştiriler almıştı.

Bu eleştirilerin ayyuka çıktığı bir dönemde, 2019 TUS sorularının sızdırıldığı yönünde tartışmalar yaşanmış, kamuoyuna soruların sızdırılması konusunda “şüpheli”olarak aktarılan TUSDATA isimli dersanenin yakın olduğu başka bir cemaat bu tartışmaların odağına oturmuştu.

SINAVI YAPAN MERKEZ İLE SINAVA ÖĞRENCİ HAZIRLAYAN CEMAAT KOLEJİ ARASINDA SKANDAL ANLAŞMA

TUS sorularının belli bir cemaate sızdırıldığı yönündeki iddiaların sosyal medya ve farklı mecralarda dile getirilmesi üzerine, TUSDATA isimli dershane açıklama yaparak, “sınava giren hocalarının soruları ezberleyerek daha sonra sosyal medyadan paylaştığını”ifade etmiş ancak kamuoyu ikna olmamıştı.

Bütün bu tartışmaların merkezi haline gelen Prof. Dr. Halis Aygün Başkanlığındaki ÖSYM, son aldığı kararla büyük bir skandala daha imza attı. Milyonlarca öğrencinin hayali olan Üniversitelere giriş sınavının merkezi olan ÖSYM, bu sınavlara öğrenci hazırlayan ve yetiştiren ve “Erenköy/Topbaş Cemaati”ne bağlı olduğu bilinen Muradiye Kolejiyle anlaşma imzaladı.

Anlaşmanın Muradiye Sevki Kolejleri’ne ait internet sitesinde de yayınlandığı görüldü.

 

 

 

 

osym_muradiye.jpg

 

DİKKAT ÇEKEN TESADÜF: 2018 YKS 2’NCİSİ MURADİYE’DEN

Bu arada ÖSYM’nin büyük bir skandala imza atarak anlaşma imzaladığı cemaat kolejinin, 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısal puan türünde Türkiye derecesi yaptığı anlaşıldı. Muradiye İncek Sevgi Koleji öğrencisi 19 yaşındaki Ahmed Said Dönmez’in, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan 2018 YKS'de sayısal puan türünde ikinci olduğu görüldü.

Sınavı yapan merkez ile sınava öğrenci hazırlayan kolej arasındaki bu anlaşmanın Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından nasıl karşılanacağı merak edilirken, ilgili kolejin sınavlarda elde edeceği “başarıların”da şaibeli ilan edilebileceği belirtildi. Anlaşma gereğince ÖSYM personelinin çocuklarını bu koleje ciddi indirim oranlarıyla kaydettirebileceği öğrenilirken böyle bir anlaşma sonrası sınav güvenliğinin teminat altında olamayacağı değerlendirmeleri yapıldı.

 

AVAZTÜRK Özel Haber