Soğuk algınlığına dikkat

Soğuk algınlığına dikkat

Soğuk hava ve stresin etkisi ile kış hastalıkları da kendini gösteriyor. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı kişiyi yatağa düşürüp, yaşam kalitesini düşürüyor.

Soğuk algınlığını hafif şekilde atlatmak bazı pratik önlemlerle mümkün olabiliyor. Uzmanlar “Soğuk algınlığına karşı alınabilecek önlemler” i şöyle sıralıyor. ilhami-yangin-002.png

STESTEN UZAK DURMAK

Stres bağışıklık sistemimizi zayıflattığından, özellikle uzak durmamız gerekenlerin başında geliyor.

OLUMLU DÜŞÜNMEK

Olumlu düşünmenin ruh sağlığına faydalarının yanında bağışıklık sistemini güçlendirmede de güçlü bir etkisi vardır.

BOLCA SU İÇMEK

Çay, bitki çayları ya da sadece sıcak su da sıvı kaybını önler ve tıkanıklıkları rahatlatır. Tuzlu yiyecekler, kahve ve çeşitli şekerli içeceklerden uzak durmalıyız ki vücudumuzda sıvı kaybı olmasın.

TUZLU SU İLE GARGARA YAPMAK

Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı tuz atarak yaptığımız gargara da boğaz ağrısı ve şişkinliği azaltır.

HAVAYI NEMLENDİRMEK

Soğuk hava sıcak hava kadar nem tutmaz. Dolayısı ile kuru burun delikleri ve bademcikler virüslere karşı daha savunmasız olur ve zaten hasta iseniz boğaz ağrısı daha da çoğalacaktır. Hava nemlendiren bir ürün kullanmakta fayda vardır. Ya da ısı kaynağının yakınlarına çok derin olmaya kaselerde bırakılabilir. Buharlaştıkça odayı nemlendirecektir.

DİNLENMEK

Dinlenmek vücudun bağışıklık sisteminin kuvvetini yeniden toplamasını sağlar. Bunun en iyi yolu dinlenme ve uykudur. Geceleri özellikle 8-10 saat uyunmalı ve yorucu aktivasyonlardan uzak durulmalıdır.

BUNLARDAN KAÇMAK

ANTİBİYOTİKLER virüsleri değil bakteriyel enfeksiyonları tedavi eder!

C VİTAMİNİ

Soğuk algınlığının ilk belirtilerinde, çoğu kişi C vitaminine yönelir. Ancak C vitamininin, soğuk algınlığı virüsü üzerinde bir etkisi olduğuna dair çok az kanıt var. Yüksek doz C vitamini Doktor kontrolünde alınmalı bu eksikliği greyfurt, portakal, kivi ve mandalina gibi meyvelerden doğal yollarla almalıyız.

TÜTÜN MAMÜLLERİ

Tütün mamulleri kullanmak ya da dumanına maruz kalmak burnu, boğazı ve akciğerleri daha da tahriş eder.

Mümkün olduğunca kapalı alanlarda kalmamak hastalığın seyrini olumlu yönde etkiler. Bol güneş ve temiz hava almak iyi gelecektir.

Soğuk algınlığı, ben fazla 7 ila 10 gün içinde tedaviye gerek duyulmadan sadece yukarda ki ipuçlarına dikkat ederek kendiliğinden geçecektir.