Soğuk havalarda spor tehlikeli

Soğuk havalarda spor tehlikeli

Uzman Doktor İsmail Erdoğdu, kış ayı döneminde soğuk havalarda yapılan sporun kalp krizini arttırdığını ve kalp hastalığı bulunan yaşlıların dışarıya çıkmamalarını belirtti.

Sivas Medicana Hastanesi Doktorlarından İsmail Erdoğu, kış aylarında kalp hastalıklarının arttığını gördüklerini, özellikle hastaların kışın eve kapandıklarından dolayı tuzlu ve yağlı yemek tükettiklerini söyledi. Erdoğdu, hastaların eve kapanmalarından dolayı spordan uzak durduklarını buda kilo almalarına ve hastalıklarının artmasına sebep oluyor dedi. Bunun önüne geçmenin en iyi yolunun ise mevsimlere göre beslenmek ve yemekten geçtiğini vurguladı.

 

SOĞUKTA SABAH VE AKŞAM SPORU YAPMAYALIM 

necdet-pekmezci-001.png
 

İsmail Erdoğdu, sabah ve akşam saatlerinde yapılan sporun doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: Özellikle soğuğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde spor yapmak, dışarıya çıkmak doğru değil. Gün içerisinde saat 11.00 ile 14.00 arasını tercih etmekte fayda vardır. Şu günlerde ülkemizde gribal enfeksiyonun yaygın olduğunu görüyoruz.

 

Bu dönemde hastalarımıza önerebileceğimiz şey düzenli olarak takiplerini yaptırmaları, göğüs ağrıları başladığında kesinlikle hastanelere gitmeleri gerektiğidir. Viral bir enfeksiyon geçiriyorlarsa, çok ağır seyrederse ve halsizlik yaptığında kesinlikle evde dinlenmeleri gerekir. Kalp hastalarının bu konuda daha dikkatli davranmalarını tavsiye ederim. Enfeksiyonlar kalbi yormaya, kalpte ritim bozukluklarına sebep olabilir.

Grip bittikten sonra da kalp ağrıları devam ettiği takdirde ve ağrıları geçmiyorsa kesinlikle hastaneye gitmeleri gerekmektedir. Evde tek başlarına geçirmemeye çalışsınlar.