Soylu gaziler ve şehit aileleri ile iftarda buluştu

Soylu gaziler ve şehit aileleri ile iftarda buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramankazanlı gaziler ve şehit aileleri ile iftarda bir araya geldi. Soylu, “Bu vesile ile ilçenize kahraman unvanının çok yakıştığını ifade etmek istiyorum. Bunu kendi ellerinizle yaptınız, kendi inancınızla yaptınız, ke

Kahramankazan Belediyesi’nce düzenlenen iftar programı Bakan Soylu ile Kahramankazanlı 15 Temmuz ve terörle mücadele gazileri ve şehit ailelerini bir araya getirdi. Kahramankazan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bakan Soylu ve eşi Hamide Soylu, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Coşkun ile gazi ve şehit aileleri katıldı.

Kahramankazan çok yakıştı

Bakan Soylu, Kahramankazanlıların 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde bir destana imza attıklarını belirterek, “O gece o kahramanca direnişi elbette buradaki bu insanlar yaptı. Bu cesareti bu asil milletin aklına gönlüne koyan Cenabı Allah’tır. O gün hakikaten her attığınız adımda hem akıl vardı, hem feraset vardı, hem dayanışma vardı” dedi. “Hiç endişe etmeyin ülkemize bu acıyı yaşatmaya çalışanlara tek tek hesabını soracağız” diyen Soylu, “O Pensilvanya’daki meczup dahil bu milletin ahı da şehitlerimiz kanıda yerde kalmayacak ve her birine tek tek gereğini yerine getireceğiz, siz bize itimat edin” şeklinde konuştu. Kahramankazan’ın “kahraman” unvanı almasını sonuna kadar hak ettiğinin altını çizen Soylu, şöyle konuştu:

“Allah nasip etti, içişleri bakanı olarak bu Kahramankazan’ın kahraman kelimesinin komisyonlarda teklif etmek hükümetimizin kararıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da bize nasip oldu. Bu ailem için benim için büyük bir onurdur. Bu vesile ile kahraman unvanının çok yakıştığını ifade etmek istiyorum. Her birinize bundan sonra gelecek nüfus kağıtlarınızda Kahramankazan yazacak. Bunu kendi ellerinizle yaptınız, kendi inancınızla yaptınız, kendi gayretinizle yaptınız.”

Şehit verdik, vatanımızı vermedik

Başkan Ertürk de,  Kahramankazanlıların o gece darbeci hainlere karşı verdiği mücadele sırasında bir destan yazdığını belirterek, “O gece abilerimizi, babalarımızı, yavrularımızı şehit verdik. Ancak vatanımızı, devletimizi, bayrağımızı vermedik. Ülkemizin geleceğini kazandık. Bu kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesindedir. 15 Temmuz’da Çanakkale’deki ecdadın torunları olduğumuzu gösterdik” diye konuştu. Ertürk tüm gaziler ve şehit yakınlarıyla 16 Temmuz sabahından bu yana ilgilendiklerini anlatarak, “Onlar için ne yapsak az. Sizler bizlere şehitlerimizin emanetlerisiniz. Haklarını ödeyemeyiz” dedi.

F-16’ya Dur heykeli

Soylu ve Ertürk program sonunda gazilerle ve şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ertürk, daha sonra Soylu’ya,  15 Temmuz gecesi 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlıların, sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’laras karşı verdiği mücadeleyi sembolize eden "F-16'ya Dur" heykeli hediye etti.