Su maymunu oyuncağı yasaklanıyor

Su maymunu oyuncağı yasaklanıyor

Su boncuğu, su maymunu, su jeli gibi adlarla piyasaya sunulan ürünlerin, okul kantinlerinde, dükkanlarında, oyuncakçılarda satılmasına yasak geliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, günlük hayatta sıklıkla kullanılan, bebekler, çocuklar açısında risk oluşturabilecek bazı ürünlerin asgari sahip olması gereken güvenlik koşullarını belirlemek amacıyla Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Taslağı hazırlandı.

Hazırlanan taslakta, su jeli, büyüyen su topları, su maymunu gibi isimlerle satılan ve çocukların nefes borusuna kaçması ya da yutulması halinde hayati tehlike yaratabilen ürünlere ilişkin değişiklik öngörülüyor. Taslağın yürürlüğe girmesiyle bittiğinde bu ürünlerin satışı yasaklanacak.

BALONLARDA HELYUM DIŞINDA GAZ KULLANILMAYACAK

Uçan balonlarda yanıcı gaz kullanılması nedeniyle oluşabilecek kazaların engellenmesi amacıyla bu balonların doldurma işleminde helyum dışında gaz kullanılması yasaklanacak. Satılan yerlerde tüketicileri bilgilendirmek amacıyla bu gazın yanıcı/ parlayıcı olmadığı hususunda bilgilendirme metninin bulundurulması zorunluluğu getirilecek.