Suriye kararını verdi Afrin’e girmiyor! Suriye PKK/YPG’yi reddetti…

Suriye kararını verdi Afrin’e girmiyor! Suriye PKK/YPG’yi reddetti…

Suriye Lideri Beşar Esad’a bağlı güçlerin Afrin’deki PKK/YPG’li teröristlerle pazarlık masasına oturduğu ortaya çıktı. PKK/YPG’li teröristler TSK’nın Afrin kapılarına dayandığı günlerde rejim ile pazarlık yaparak burayı boşaltmaya hazırlandığı kaydedildi.

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Esad ile PKK/YPG arasında Afrin pazarlığının sürdüğünü anlatan İsmail Hakkı Pekin henüz anlaşmaya varılamadığını ifade etti. PKK/YPG’li teröristlerin rejimden kendilerini koruyacak ve Afrin’den güvenlik şekilde tahliyelerini sağlayacak kontrol noktası oluşturulmasını istediğini kaydeden Pekin, son durumu şöyle anlattı:
“PKK/YPG’li teröristler, rejimden bazı isteklerde bulundu. İlk istekleri de silahları ile birlikte rejime bağlı askerlerin kontrolünde afrin7i terk etmek. Ancak Suriye rejimi PKK/YPG’li teröristlerin silahları ile birlikte tahliyesini istemiyor. Hem PKK/YPG’li teröristlere hem de şehirde bulunan 5 bin dolayında milisin silahsızlandırılmasını istedi. Suriye teröristler silah bırakmadan Afrin7e girmiyor. Teröristler de silah bırakmayı reddetti. Dolasıyla Suriye rejimi de Afrin’e girmeme kararı aldı.”

İRAN HEVESLENDİ

Öte yandan İsmail Hakkı Pekin Suriye rejiminin Afrin’e girmemesini fırsata çevirmek istediğini söyledi. Ana yapısı Şiilerden oluşan ve Suriye rejimini destekleyen Kuvvet-i Şabiye adlı örgütün yönetiminin İranlılarda olduğunu kaydeden pekin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Afrin’e Suriye rejimi girmeyince, İran harekete geçti. Suriye’de kendine bağlı Nodul’un da aralarında bulunduğu bazı köylerde karargahı olan Kuvvet-i Şabiye güçlerinin Afrin7e girmesini istiyor. İran PKK/YPG’li teröristler silah bıraksa da bırakmasa da Afrin’e Kuvvet-i Şabiye’yi sokmak istiyor. Ancak Suriye rejimi buna da karşı çıktı”

AVAZTURK