Suriye’de itler sahibine küstü! Bir sürüye bir kurt yetti

Suriye’de itler sahibine küstü! Bir sürüye bir kurt yetti

TSK’nın Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı terör örgütü PKK’yı panikletti.

Terör örgütü PKK, Afrin’den kuvvetlerini çeken Rusya ve hava sahasını TSK uçaklarına açan Suriye’ye küstü.necdet-pekmezci-001.png

HAYIRLI OLMAYACAK

Terör örgütü adına yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’na kadar Rusya ve Suriye’nin hava sahasını Türk savaş uçaklarına kapatıldığı anımsatıldı. Rusya ile yapılan ikili görüşmelerin ardından Suriye hava sahasının Türk uçaklarına açılması eleştirilirken şöyle denildi:

“Bu saldırıya kadar hava sahasını Türkiye'ye kapatan Rusya ve Suriye rejimi Türkiye'nin hava saldırılarına izin vermiş bulunmaktadır. Suriye rejimi ve Rusya kendileri için hayırlı olmayacak. Rusya ve Suriye rejimi hava sahasının Türk uçaklarına açılmasını hiçbir gerekçeyle izah edemezler.”

BİZİ SATTINIZ

Öte yandan terör örgütü açılamasında “satıldık” imasında bulunulması da dikkat çekti. Gerek Rusya gerek Suriye ve gerekse de ABD’nin bölgede çıkarları için terör örgütünü kullandığı da itiraf edilirken şöyle denildi:
“Afrin’de şimdiye kadar IŞİD ve El Nusra’ya karşı mücadele ettik. Rusya ve Suriye rejimi hava sahasının kullanılmasına izin vermiş; ABD de “Afrin, DAİŞ’e karşı ortak mücadele verdiğimiz alan değildir” diyerek saldırısını teşvik etmiştir. Sadece ABD değil, Avrupa Birliği’ndeki ülkeler de harekata karşı durmamıştır.

ATİNA’DA GÖSTERİ

Öte yandan terör örgütü PKK. Afrin operasyonunu protesto etmek amacıyla Atina da sözde gösteri düzenledi. Terör örgütünün Avrupa’daki kuruluşları da yaşadıkları şokun ardından acil olarak toplantılar düzenlemeye başladı. Zeytin Dalı Harekatı’na karşı terör örgütü PKK; protesto çağrısı yapsa da umduğu kalabalığı bulamaması dikkat çekti.