TAI Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Fatih Üniversitesi eski Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın selefi atandı!

TAI Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Fatih Üniversitesi eski Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın selefi atandı!

TAI’nin 18 Mart günü yapılan Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına, 2006-2010 arası yürüttüğü Fatih Üniversitesi Rektörlüğü görevini, FETÖ’nün en önemli isimlerinden Şerif Ali Tekalan’a devreden Prof. Dr. Oğuz Borat atandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TAI) son yapılan Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetiminde önemli değişlik yaşandı. TAI Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Oğuz Borat atanırken, Yönetim Kurulu Üyeleri de Ahmet Bertan Nogaylaroğlu (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Celal Sami Tüfekçi, Nedim Güngör Kurubaş, Burhanettin Aktı, İsmail Altıntaş ve Belda Şenel Parlak oldu.
 

2010’DA GÖREVİ FETÖ’NÜN EN ÖNEMLİ İSMİNE DEVRETMİŞ
 

Havacılık ve uzay sektöründe ulusal güvenlik ihtiyacını karşılayan çözümler üretmek ve sanayinin gelişmesine öncülük etmek misyonuyla faaliyet gösteren TAI’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen ve 2015 Nisan’ından bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Prof. Dr. Oğuz Borat akademi dünyasının da yakından tanıdığı bir isim.

FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişimi sonrasında el konulan Fatih Üniversitesi’nde 2006-2010 yılları arasında Rektörlük görevi yürüttüğü, 2010 yılında bu görevi FETÖ’nün önemli isimlerinden ve halen firari olan Şerif Ali Tekalan’a devrettiği ortaya çıktı.

 

PROF. DR. OĞUZ BORAT KİMDİR?
 

Prof. Dr. Oğuz BORAT, 1942 yılında doğdu. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1968’de yardımcı doçent, 1972 yılında doçent, 1983 yılında profesör oldu. 2001’e kadar İTÜ Uludağ ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fen Bilimleri Enstitüsü Kurulu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı ve Dekanlık görevlerde bulundu.

2001-2003 yılları arasında King Abdulaziz Üniversitesi/Suudi Arabistan’da öğretim görevlisi, 2003-2006 yılları arasında MEGEP/SVET “Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” DHV ConsultantsKonsorsiyumu/Hollanda’da uzman olarak görev yaptı.

2006-2010 yılları arasında Fatih Üniversitesi Rektörü, 2010-2013 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev aldı. 2013’ten bu yana da İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

Prof. Dr. BORAT, 31 Mart 2015 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda da ASELSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

 

AVAZTÜRK