TBMM Başkanı Kahraman’dan Avaztürk'e özel açıklama

TBMM Başkanı Kahraman’dan Avaztürk'e özel açıklama

Meclis Başkanı İsmail Kahraman CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması hakkında ilk kez Avaztürk'e konuşarak, 'Bir milletvekilinin tutuklanmasını hiç kimse istemez' dedi.

Necdet Pekmezci

TBMM Başkanı İsmail Kahraman CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ile ilgili Avaztürk'e yaptığı açıklamada 'Milletvekilinin tutuklanmasını kimse istemez' dedi ve yasama, yargı, yürütme gibi kuvvetlere dikkat çekti.

 

 

KAHRAMAN'DAN HUKUK VURGUSU

Kahraman, TBMM bürokratları ile birlikte meclisin muhalefet bahçesinde yapılan, kış bahçesinde incelemelerde bulundu. Çalışanlardan bilgi alan Kahraman, yapılan kış bahçesine tam puan verdi. Kahraman bahçede görevli çalışanlarla bir süre sohbet etti ve bilgi aldı. Meclis çalışanları ile el sıkışan Kahraman, burada Avaztürk'ün sorularını yanıtladı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "bir milletvekilinin tutuklanmasını kimse istemez" dedikten sonra, yasama, yargı ve yürütmenin önemine dikkat çekti. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemli olduğunu vurgulayan Kahraman, "Bu bir adalet meselesidir, yasama, yargı, yürütme gibi kuvvetler ayrımı prensibi önemlidir. Demokrasiyi geliştirmek gerekiyor" sözleri ile yanıtladı.

 

KENDİ KARARI

Kahraman CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü konusundaki soruya ise, "Bir partinin kendi kararıdır" diye yanıtladı. Öte yandan Kahraman, "demokratik buluyor musunuz? " sorusuna ise, " sözlerim ortada" yanıtını vermekle yetindi.