Tek “Devlet” eve dönüş başladı…

Tek “Devlet” eve dönüş başladı…

MHP’nin 12. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Devlet Bahçeli rakipsiz kaldı. MHP’nin 2023 kadrolarının belirleneceği kurultaya tek aday olarak giden Bahçeli’nin blok liste ile seçime gideceği ifade edildi.

Öte yandan MHP’de eve dönüş de erken başladı. İyi Parti’nin kuruluş sürecinde istifalar ve ihraçlarla 50 bine yakın üyesini kaybeden MHP’de yaralar sarılmaya başladı. Son üç ayda MHP’ye genel merkez ve grup toplantılarında da hareketlilik artarken, yurt genelinde üye sayısında patlama yaşandı. İstifa ederek MHP’den ayrılanlar, “Cumhur ittifakı”nın ilanı ile birlikte yuvaya dönmeye başladı.

MYK’YA HÜCUM

MHP’de eve dönüşün başlaması olağan kurultaya ilgiyi de zirveye çıkardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşkilatlara gönderdiği “İsteyen herkes MYK’ya aday olabilir” genelgesi aday adayı patlamasına yol açtı. Kurultaydan bir gün önce yapılan değerlendirmelerde sayının 2 bine yaklaştığı ifade edilirken, gözler kaset kumpası ile milletvekilliğinden istifa etmek zorunda kalan Deniz Bölükbaşı ve Metin Çobanoğul’na çevrildi. Ciddi sağlık sorunları yaşayan Deniz Bölükbaşı’nın istemesi halinde MYK’ya gireceğine kesin gözü ile bakılırken, bu ismin Başkanlık Divanı’nda da yer bulacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

MEDYADAN DA İLGİ VAR

Bu arada Kurultay için siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin 200 kişi ve kuruma davetiye gönderildi. Kurultayı izlemek için yabancı ve ulusal basından yaklaşık bin basın mensubu akredite oldu. Kurultayda AK Parti'yi Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan oluşan üç kişilik heyet temsil edecek.

Kurultaya, parti teşkilatından da yoğun katılım bekleniyor.

AVAZTURK