Teknolojide ve sanayideki iş gücünde önemli gelişme!

Teknolojide ve sanayideki iş gücünde önemli gelişme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi ortaklaşa yürüttüğü projede KOBİ’lerle birlikte teknoloji ve sanayi firmalarına eğitim desteği sağlanacak.

Boğaziçi Üniversitesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte, sayıları onu bulan araştırma üniversitesi ve beş aday üniversitesinin içinde yer aldığı eğitim merkezlerindeki, Ar-Ge, bilgi teknolojileri, inovasyon yönetimi eğitimi verilecek.muhammed-yenigul-001.png

KÖKTEN DEĞİŞİM

Sanayi 4.0’ın etkisiyle bütün dünyada teknoloji yarışının hız kazandığını açıklayan Bakan Faruk Özlü, Türkiye’nin teknoloji yarışının gerisinde kalmayarak lider olacağını aktardı. Ayrıca Özlü, yapılan bu işbirliğinin temel hedefinin insan kaynağı yetiştirmek olduğunu söyledi.Bakan Faruk Özlü, konuşmasının devamında hızla değişen ve her gün teknolojinin farklı boyutlarda değiştiğini ve bu durumun insan kaynağı politikalarını da kökünden değiştirdiğini belirtti. Konuşmasına devam eden Faruk Özlü, Türkiye’nin bilim, sanayi ve teknolojide sıçramayı kendi kaynaklarıyla yapabileceğini belirtti ve insan kaynağı noktasında üniversitelerin önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

KOBİ'LERE ÖNEMLİ DESTEK

KOBİ ölçeğindeki firma mensuplarının da bu verilecek eğitimlerden faydalanmalarını isteyen bakan, yapmış olacakları görüşmeler sonucunda eğitim bedelinin yüzde ellisini KOSGEB’in vermesini gündemlerine aldıklarını ifade etti. Bütün özel sektör Ar-Ge, tasarım merkezlerini, teknoloji geliştirme bölgelerindeki firmalarımızı ve KOBİ’lerimizi, bu önemli destek ve eğitim programına çağırdıklarını ifade etti.Bakan Faruk Özlü, ileri teknolojilerle eğitimden başlayarak yepyeni bir Ar-Ge ile inovasyon stratejisi oluşturacaklarını ve Türk mucizesini oluşturacaklarını ifade etti.