Topçu : “Birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar”

Topçu : “Birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar”

Astana’nın Kazakistan’ın başkenti oluşunun yıldönümü programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Siyaset mühendisliği yapanlar, birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar. Büyük Türk milleti feraset ve irfan abidesi iradesiyle, 24 Haziran akşamında bunların hepsine sandıkların dibinde yer ayıracak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Astana’nın Kazakistan’ın başkenti oluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen konser programına katıldı. Kazakistan Ankara Büyükelçiliğinin tertip ettiği programa büyükelçi Abzal Saparbekulı TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve çok sayıda davetli katıldı.

“TERÖRLE MÜCADELE MİLLİ LOJİSTİK VE ANKARA MERKEZLİ STRATEJİLER İLE YAPILMAKTADIR”

Program çıkışında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Türkiye’nin terörle mücadelesi ve Kandil operasyonuyla ilgili soruyu “bölücü küresel terörün yuvalarına giren silahlı kuvvetlerimiz köklerine kibrit suyu döküyor. Bu mücadele milli lojistik ve Ankara merkezli strateji ile yapılmaktadır. Allah, silahlı kuvvetlerimizi muzaffer etsin. Şehitlerimize cennet ve cemalini nasip etsin, gazilerimize şifa milletimize sabır versin” diye yanıtladı.

“BİRBİRİNE BENZEMEZLERİ BİR ARAYA GETİRENLER YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLAR”

24 Haziran seçimleri ile ilgili görüşleri sorulan Yalçın Topçu “24 Haziran seçimleri ile siyasi istikrarımız korunacaktır. Siyasi istikrarla Türkiye kazanırken, Türkiye’yi tercih edenler de kazanacaktır. Dolarları, PKK-HDP’leri, YPG-PYD’leri, FETÖ’leri, DEAŞ’ları, ağaç bahaneli Gezi’leri, kasalı kutulu kumpasları ile üzerimize geldiler, yapamadılar, milletimizin ferasetine ve irfanına çarpıp darmadağın oldular.  Siyaset mühendisliği yapanlar, birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar. Büyük Türk milleti feraset ve irfan abidesi iradesiyle, 24 Haziran akşamında bunların hepsine sandıkların dibinde yer ayıracak. Siyasetimizi ve ekonomimizi bozmayı, vatanımızı milletimizi bölmeyi hedefleyenler devletimizi yıkamayacak, vatanımızı parçalayamayacaklar. Kürt’ü, Türkmen’i, Arap’ı, Alevi’si, Sünni’si ile ay-yıldızlı al bayrak altında kıyamete kadar beraber yaşamaya kararlı olan büyük Türk milletini bölemeyecekler.” şeklinde konuştu.

“ETNİSİTEMİZ VE MEZHEBİMİZ NE OLURSA OLSUN…”

“Bizi Irak yapamayacaklar. Bizi Mısır, Libya, Suriye yapamayacaklar. Etnisitemiz ve mezhebimiz ne olursa olsun, her birimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf, alnı açık, başı dik, 780 bin km karenin tapusunu cebimizde taşıyan vatandaşlarıyız. Kanlarımız kanlarımıza, canlarımız canlarımıza karışmış, üç hanenin ikisinde gelinimiz, damadımız, evlatlarımız var. Allah’ı bir, peygamberi bir, tasası bir, sevinci bir, kıblesi bir tek milletiz biz.”

whatsapp-image-2018-06-23-at-09.47.44-(3).jpegwhatsapp-image-2018-06-23-at-09.48.27.jpeg

“İSTATİSTİKİ BİLGİLER GEREKEN CEVABI VERMEKTEDİR”

Türkiye’ye dış kaynaklı yatırımların artması fakat buna karşın yabancı yatırımcılara Türkiye’nin güvensiz ülke imajı çizilmeye çalışıldığının sorulması üzerine ise “yatırımcılar için güvenli olan ülkemize yatırımlar sel gibi akıyor. Türkiye, Avrupa'da yapılacak 6.653 doğrudan yabancı yatırım projesinden 229'unu alarak, 3 sıra yükselerek İspanya'nın ardından 7'nci sıraya yükselmiş durumda. Türkiye doğrudan yabancı yatırımlarından aldığı payı 2017'de 2016'ya göre yüzde 66 artırarak 2017'de 13.078 istihdam sağlamış durumdadır. İstatistiki bilgiler gereken cevabı vermektedir” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK MÜCADELESİNİ ANKARA İLE, NAZARBAYEV İSE ASTANA İLE TAÇLANDIRMIŞTIR”

Programdaki konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti kurulurken başkentin İstanbul’dan Ankara’ya taşınması ile Kazakistan açısından başkentin Almatı’dan Astana’ya taşınmasının aynı anlama geldiğini vurgulayan Yalçın Topçu “Bu değişiklik stratejik bir karar olduğu kadar yeni bir başlangıç ve yeni bir dönemi işaret etmesiyle de tarihi öneme sahiptir. Yeni Türkiye’nin kahramanı ve kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, çağdaş Kazakistan’ın kurucusu da Yelbası (halk lideri) Nursultan Nazarbayev’dir. İkisi de hür, müstakil ve güçlü bir devlet için milletine diriliş üfleyen eşsiz önderlerdir. Atatürk hürriyet mücadelesini Ankara ile Nazarbayev ise Astana ile taçlandırmış, tarihe mühür vurmuşlardır” şeklinde konuştu.

“ASTANA ADETA BARIŞ ŞEHRİ HALİNE GELMİŞTİR”

 “Astana Kazakistan’ın kalkınması ve refahına ivme kazandırdığı gibi bölgesel ve dünya barışı açısından da önemli misyonlar üstlenmektedir. Suriye görüşmeleri ve Astana süreci, İslam İşbirliği Örgütü, ŞİÖ, EXPO Astana - 2017, Orta Asya Başkanları Zirvesi gibi pek çok uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapan Astana adeta barış şehri haline gelmiştir.”