TSK vuruyor, Teröristbaşı Müslim çılgına dönüyor...

TSK vuruyor, Teröristbaşı Müslim çılgına dönüyor...

TSK'nın Şengal ve Rojava'da düzenlediği hava harekatına ilişkin terör örgütü PYD Eş Başkanı Müslim, harekat sonucunda terör örgütü YPG ve Peşmerge’den kayıplar olduğunu söyleyerek, koalisyon güçlerini açıklama yapmaya çağırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Karaçok Dağı bölgelerindeki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Şengal bölgesinde, terör örgütü YPG'nin uzantısı olan YBŞ'nin mevzilerine yönelik harekatta 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) yakınlığıyla bilinen Rudaw ise harekatta 5 peşmergenin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığını iddia etti.

YPG, Karaçok’a yönelik harekatla ilgili yaptığı açıklamada, harekat sonucu hayatını kaybedenlerin isimlerinin daha sonra açıklanacağını belirtirken, vurulan yerlerin askeri kurumlar olduğunu doğruladı.

'BU KADARINI BEKLEMİYORDUK'

Türkiye'nin hava harekatı yapmasını beklediklerini dile getiren PYD Eşbaşkanı, "Türkiye zaten her gün bizi vuruyordu tank ve toplarla. Fakat bunu beklemiyorduk. 26 uçakla saldırı yapacaklarını beklemiyorduk" dedi. ABD'nin öncülüğündeki Koalisyon Güçleri'nin haberi olmaksızın TSK uçaklarının bölgede uçuş ve harekat düzenleyemeyeceğini belirten Müslim, 'koalisyon açıklama yapmalı' çağrısında bulundu.

'RAKKA OPERASYONUNDA KRİZ ÇIKABİLİR'

Müslim şunları söyledi: "Koalisyonun onayı olmadan Türkiye'nin uçakları orada uçamaz. Koalisyon bir açıklama yapmalı. Saldırı ile ilgili bilgileri var mıydı yok muydu? Bunu nasıl görüyorlar? Açıklama yapmalılar."

TSK'nın düzenlediği harekatın, Rakka operasyonunu da etkileyeceğini savunan Müslim, 'operasyonda krizler çıkabileceğini' savundu.