Türk basının usta kalemi 1 Temmuz'dan itibaren AVAZTÜRK'de!

Türk basının usta kalemi 1 Temmuz'dan itibaren AVAZTÜRK'de!

Yeni bir arayüzle yeni bir döneme hazırlanan AVAZTÜRK, kadrosuna önemli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Türk medyasının duayen isimlerinden, sürekli basın kartı sahibi Gazeteci-Yazar Nuray Başaran, 1 Temmuz 2017’den itibaren günlük yazılarıyla siyas

Yeni bir arayüzle yeni bir döneme hazırlanan AVAZTÜRK, kadrosuna önemli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Türk medyasının duayen isimlerinden, sürekli basın kartı sahibi Gazeteci-Yazar Nuray Başaran, 1 Temmuz 2017’den itibaren günlük yazıları ve kulis haberleriyle siyasetin nabzını tutacak.

 

Gazeteci Başaran, köşe yazıları ve kulis haberlerinin yanında haftalık röportajlarla da gündeme damga vuracak.

 

NURAY BAŞARAN KİMDİR?

 

İzmir doğumlu olan Nuray Başaran, Helvacı ilkokulu ve Ortaokulu’ndan sonra Menemen Lisesi’nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda okudu.

 

Üniversite 1. Sınıfta Milliyet Gazetesi İzmir Bürosu’nda stajyer olarak gazeteciliğe başladı. 1986 yılında Yeni Asır Gazetesi’ne transfer oldu. Yeni Asır Gazetesi’nde 7 yıl eğitim, adliye ve sağlık muhabirliği yaptı.

 

1991 yılında TRT İzmir Televizyonu’na Program Haber Uzmanı olarak atandı. Burada her hafta cumartesi günleri 3 saat canlı yayınlanan, Hafta Sonu Programı’nın yapımcı ve reji asistanlığı ile Ege’den, Yaşarken gibi programların yapım ekibinde yer aldı. Programların yanı sıra TRT İzmir Televizyonu Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinde bulundu. TRT Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği ile birlikte aynı dergiye yazılar kaleme aldı.

 

1999 yılında TRT’deki görevlerinden ayrılarak, Star Gazetesi’nin kuruluşu sırasında Ankara Bürosu’na geçti. Burada 6 ay Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Muhabirliği yaptı. Aynı yıl Akşam Gazetesi’ne köşe yazarı ve Parlamento muhabiri olarak transfer oldu. 2000 yılında Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi oldu. Böylece Türkiye’nin ilk kadın Ankara Temsilcisi unvanını aldı. Akşam Gazetesi’nde bu süre içinde haftada 4 gün iç ve dış politika ile güvenlik konularında köşe yazdı. Haftalık röportajlar yaptı.

 

5 yıl sonra Akşam Gazetesi’nden kendisine rağmen yapılan yalan bir haber nedeniyle istifa etti. 6 ay sonra, Star TV Ankara Temsilcisi olarak Doğan Grubu’na geçti. Star TV Ankara Temsilciliği’nin yanı sıra Referans Gazetesi’nde köşe yazıları yazdı ve röportajlar yaptı. 3 yıl sonra 2008 yılında Doğan Grubu’ndan da istifa eden Başaran, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde uygulamalı Gazetecilik dersleri verdi. Basın İlan Kurumu’nun Türkiye’nin değişik illerinde yerel medya ve iletişim fakültelerinde gerçekleştirdiği “Tecrübe Paylaşım Günleri” toplantılarına katılıp konferanslar verdi. 

 

Halen Hukuk Eğitimi alan ve Sürekli Basın Kartı sahibi de olan Nuray Başaran evli ve 1 çocuk annesi.

AVAZTÜRK