Türk futbol tarihinde bir ilk! Beşiktaş-Bayern maçını kadın spiker sunacak

Türk futbol tarihinde bir ilk! Beşiktaş-Bayern maçını kadın spiker sunacak

Şampiyonlar Ligi G grubunu birinci bitirerek son 16 takım arasına girmeyi başaran Beşiktaş’ın Bayern Münih ile yapacağı müsabakayı Türkiye'nin ilk ve tek kadın maç spikeri Semahat Özdoğan'ın anlatması planlanıyor.

Beşiktaş ile Bayern Münih arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı için sürpriz bir hazırlık var. İstanbul'da oynanacak rövanş maçının Kadınlar Günü etkinliklerine denk gelmesi, futbolseverlere bir sürpriz yapmanın ve futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin de yolunu açtı. ilhami-yangin-002.png

Skor Özel’den Alican Özcan’ın haberine göre, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, Siyah beyazlıların Bayern Münih ile Vodafone Park’ta yapacağı zorlu mücadelenin anlatımını Türkiye’nin ilk ve tek kadın maç spikeri Semahat Özdoğan’ın anlatacak.

İki ekip arasındaki ilk maç 20 Şubat’ta Almanya’da Allianz Arena’da yapılacak. Rövanş maçı ise 14 Mart’ta İstanbul’da Vodafone Park’ta gerçekleşecek.

Mücadelenin Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamına denk gelmesi nedeniyle TRT’nin kadın spikeri Semahat Özdoğan tarafından anlatılması planlanıyor.

Özdoğan’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı aşağıdaki paylaşım, hazırlıkların şimdiden başladığı yorumlarına neden oldu.

1-021.png

“Beşiktaş’ın tüm maçlarını tekrar izliyorum” yazan Semahat Özdoğan’a bazı arkadaşları “neden acaba?” diye sorarken, cevap yerine gülücük işareti aldılar.

1998 yılında TRT spor spikerliği sınavını kazanan Semahat Özdoğan, Türkiye’de futbol maçlarını canlı yayında anlatan ilk spiker olarak tarihe geçmişti. Beşiktaş-Bayern Münih karşılaşmasını anlatması halinde, Şampiyonlar Ligi müsabakasını canlı yayında anlatan ilk Türk kadın spiker olarak tarihe adını yazdıracak.

Semahat Özdoğan, maç anlatırken, erkeklerin kullandığı “topa ayak koydu”, “doksana taktı” gibi terimleri kullanmıyor, kendisine has ifadelerle maç anlatıyor.