Twitter’da gizli hesap araştırması! Uygulamadaki gizli hesaplar görülebiliyor mu?

Twitter’da gizli hesap araştırması! Uygulamadaki gizli hesaplar görülebiliyor mu?

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal platformlarından biri olan Twitter, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Twitter’daki gizli hesapların görülebilmesine dair araştırmalar giderek artıyor.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen sosyal platformlardan biri Twitter olarak karşımıza çıkıyor. Instagram platformuna göre farklı bir arayüze sahip olan Twitter, daha çok haber ve forum tarzında bir formata sahip. Bu nedenle de Instagram platformunu tercih etmeyenler için oldukça verimli bir uygulama olarak ilk seçenek oluyor.

Twitter platformunda da birçok kullanıcı gizli hesap özelliğini kullanmayı tercih ediyor. Hesaplarını herkese açmayan kişilerin nasıl görüntülenebileceğine dair araştırmalara ise Twitter kullanıcıları tarafından son zamanlarda giderek daha çok yapılmaya başlandı.

TWITTER’DA GİZLİ HESAP GÖRMENİN YOLLARI

twitterda-gizli-hesap-arastirmasi-uygulamadaki-gizli-hesaplar-gorulebiliyor-mu.png

Birçok kullanıcı Twitter uygulamasında gizli olan hesaplara nasıl erişim sağlayabileceğini araştırıyor. Özellikle eski sevgili, arkadaşlar ya da akrabalarının paylaşımlarını görmek isteyen kullanıcılar gizli hesaplara bakabilmenin yöntemlerinin ne olduğunu araştırıyor. Bunun için ilk olarak hesapların takip edilmesi gerekiyor. Ancak, kişisel nedenlerden dolayı gizli hesaplar çoğu zaman gerçek hesaplarla takip edilmek istenmiyor. Bunun için ilk olarak sahte bir hesap açılması gerekiyor. Açılan sahte hesap ile gizli olan ve merak edilen hesap takibe alınmalıdır.

ÖNBELLEK ARAŞTIRMASI

Twitter kullanıcısı eğer hesabını yakın bir zamanda gizliyse, gizli hesap arama motorlarından hala ön belleğe sahip olabilir. Yakın zamanda hesabı gizleyen kullanıcıların profili arama motorlarında indeksli ise bu sistem işe yarayabilir. Google görseller ile bir tweeti adıyla ya da farklı anahtar kelimelerle bulmak mümkündür. Diğer bir yöntem ise kişinin Twitter kullanıcı adını yazıp yanına da Twitter yazmaktır. Sonrasında Google görsellerde arama yapılabilir ve aranılan kişinin tweetlerine erişim sağlanabilir. Gizli hesapların paylaştıklarının görülmesinin bir başka yolu ise üçüncü taraf uygulamalar oluyor. Twitter bünyesinde gizli hesabı görmek için Play Store ve App Store üzerinde farklı uygulamalardan yararlanılabilir. Ancak, bu uygulamalarda karşı tarafın da aynı uygulamayı kullanıyor olması ihtimal de göz önüne alınmalıdır.