Twitter'da yeni bir olay daha gündeme geldi! Elon Musk ise sorunu kabul etti!

Twitter'da yeni bir olay daha gündeme geldi! Elon Musk ise sorunu kabul etti!

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter uygulaması yeni bir skandalla gündeme geldi. Gizlilik konusunda problem yaşayan Twitter kullanıcıları neye uğradığını şaşırdı.

Twitter uygulaması Elon Musk tarafından satın alındığı günden beri, güncel bir sorunla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak Twitter'da, Instagram platformundaki hikayeler bölümü için kullanıcılara sunulan ‘yakın arkadaş’ özelliğine benzer bir yenilik ile gündeme gelmişti. ‘Çerçeve’ ismi ile kullanıcılara sunulan bu özellik kullanıcıların sadece belirli kişilerle tweetlerini paylaşmasına imkan sunuyor.

Twitter kullanıcıları, Kendilerine sunulan yeni özelliğin doğru bir şekilde çalışmadığını ve tweetlerin, görmesini istemedikleri kişiler tarafından da görüldüğünü paylaştı. Twitter kullanıcıları yakın arkadaşlar listesiyle paylaştıkları tweetlerinin herkese açık olarak paylaşıldığı konusunda şikayetlerini arttırmaya başladı.

GÜVENLİK AÇIĞI

Twitter tarafından kullanıcılarına sunulan yeni özellik, Instagram platformundaki yakın arkadaşlar özelliğiyle aynı görevi görüyor. Twitter kullanıcıları kendi belirledikleri liste kapsamında tweetlerini paylaşıyor ve görmesini istemedikleri takipçilerini bu listenin dışında bırakarak gizlilik ayarlarını rahat bir şekilde kontrol edebiliyor. Ancak son günlerde birçok Twitter kullanıcısı bu özelliğin çalışmadığını ve attıkları tweetlerin herkese açık bir şekilde sosyal platformda paylaşıldığı hakkında şikayetlerde bulundu. Konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama geldi. Yaşanan sorunun bir güvenlik açığı nedeniyle meydana geldiğini belirten Twitter, sorunun giderildiğini de ifade etti.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA GELDİ

twitterda-yeni-bir-olay-daha-gundeme-geldi-elon-musk-ise-sorunu-kabul-etti.png

Twitter kullanıcılarının gizlilik konusundaki sorunu dile getirmelerinin ardından Twitter tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda yaşanan sorunun güvenlik açığı kaynaklı olduğu belirtildi ve açıklamada şu ifadelere de yer verildi; ‘’Nisan 2023’te bir güvenlik hatası, yayınladığınız tweetlerin ‘Twitter Circle’ ile sınırlı olması gerekirken, Circle’ınızın dışındaki kullanıcıların tweetlerinizi görmesine sebep olmuş olabilir. Bu sorun güvenlik ekibimiz tarafından tespit edildi ve tweetlerin artık çerçevenin dışında görünmemesi için gerekli düzeltmeler yapıldı. Hizmetimizi kullanan insanların gizliliğini korumaya bağlı olduğumuzu iddia ediyor ve bunun gibi bir olayın getirebileceği riskleri anlıyoruz ve bunun olmasından derin üzüntü duyuyoruz.’’ Bu konuya dair henüz Elon Musk tarafından ya da Twitter yönetiminden farklı bir açıklama gelmedi.