Üniversiteli gençler eğer bu bölümleri tercih ettiyseniz dikkat! Burs artı kariyer sözü veriliyor!

Üniversiteli gençler eğer bu bölümleri tercih ettiyseniz dikkat! Burs artı kariyer sözü veriliyor!

Geçtiğimiz günlerde YKS sınavı sonuçlarını açıklaması ile beraber öğrencilerin geçtiğimiz günlerde tercih sonuçları da açıklandı. Kayıtlar yaptırıldı. Bu bölümleri tercih edenler yaşadı!

YKS sınav sonuçları açıklanmasının ardından tercih işlemlerinin yerleştirme sonuçları da açıklandı. Tercihlerinde bu mühendislik alanlarını yazan ve okumaya hak kazanmış kişiler ise yaşadı. Hem çok iyi tutarda burs imkânı verileceği hem de üniversite bitiminde kariyer vaadinde bulunuluyor. Açıklanan bilgilere göre bu alanlardan tercih yapan gençlere bir vaat verildi. İşte tüm detaylar…

O mühendislik bölümlerini tercih edenler yaşadı!

3 milyonun üzerinde gencin tercih yaptığı işlemlerde yerleştirme sonuçları da açıklandı. Açıklamalar üzerine özellikle maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerini tercih edenlere büyük vaatler verildi. Bu vaatte gençlere bu bölümü tercih ettikleri taktirde çok iyi yerlere gelecekleri belirtilirken bununla beraber belli bir miktarda burs verileceği de açıklandı.

Cevherimiz Sensin sloganı ile başarılı gençleri maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendislikleri alanlarına çağıran yetkililer bu bölümleri tercih edenlere 1875 TL’den başlayan burs imkanlarının sunulacağını belirtti. Bununla beraber bu bölümleri tercih edenlere iş imkanlarının da sağlanacağı dile getirildi.

Tüm detaylar…

Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliğine ilk 65.000'e giren öğrencilere İMİB tarafından İstanbul ya da Ankara'daki üniversitelerin ilgili fakültelerine ilk 5 önceliklerini yazarak ilk 50.000'e girmeye hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca 11.402 TL burs bağlanacak.

Yine bununla beraber İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği (İTKİB), tarafından yapılan açıklamada da ilk 20.000'e giren ve ilk 5 tercihinde Tekstil ve Deri Mühendisliği Fakültesi'ni yazan öğrencilere 11.402 TL burs verileceği belirtildi. Bununla beraber üniversite bitiminde en az 5 yıllık süreyle iş bulma imkanı verileceği belirtildi.

Açık Deniz Sondaj Teknolojileri ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center A.Ş (TP-OTC), 12 ay boyunca 4.500 TL burs bağlarken; Harita ve Geoteknik Mühendisliği Bölümü'ne ilk 50.000'den yerleşen ve ilk 4 tercihine bu bölümü yazan öğrencilere de 6.500 TL burs bağlanacağı açıklandı.