Ünlü Ajanslar

Ünlü Ajanslar

Günümüzde teknolojinin oldukça ilerlemiş olması dünyamızı her anlamda değiştirmeye başlamıştır. Bu değişim hayatımızın her alanını olumlu ve olumsuz olarak pek çok şekilde etkilemiştir.

Bu değişim sayesinde insanlara hem farklı uğraşılar kazanırken, belli iş imkanları da gelişen teknoloji sayesinde mümkün olmuş durumdadır.

Teknolojinin gelişmesi spor alanında da belli etkiler oluşturmuştur, öyle ki günümüzde, geleceğin sporu olarak, aslında alışıla gelmiş spor anlayışına biraz ters olsa da, e-spor görülmekte ve hatta şuan bile e-spor turnuvaları yapılırken, büyük kulüplerin e-spor takımları bile mevcuttur ve e-spor takımları oldukça popüler durumdadır ve oldukça fazla sayıda izleyici kitlesine sahiptir.

Game localization, yeni bir bölge veya ülkede satılan video oyun yazılımı ve donanımının o bölgeye göre hazırlanmasıdır. Metnin çevirisi, Game localizationın büyük bir kısmı olmakla birlikte, süreç, sanat varlıklarını değiştirmek, yeni ambalajlar ve el kitapları oluşturmak, yeni sesler kaydetmek, donanım dönüştürmek , farklı kültürlere bağlı olarak oyunun tüm bölümlerini kesmek dahil olmak üzere bir oyunda yapılan tüm değişiklikleri içerir. Game localization ünlü ajanslar tarafından yapılmaktadır.

Bir oyunu yerelleştirme kararı, yeni bir ülkede yapılabilecek potansiyel kârlar gibi, büyük ölçüde ekonomik faktörlere dayanır. Bu nedenle, süreç genellikle oyun geliştiricileri tarafından ya da bir üçüncü taraf çeviri şirketi tarafından üstlenilir, ancak bir çeviri kalitesi düşükse veya bir oyun bir oyunda yayınlanamayacak ise yetkisiz bir fan lokalizasyonu oluşabilir belirli bir dil.

Bir sanayi alanı olarak, yerelleşme hala geliştirilme aşamasındadır ve uygulama ve önem bakımından tutarlılıktan uzak bir durumdadır. Endüstriyel lokalizasyon uygulamaları hakkında bilgi toplamak, çoğu şirket arasındaki tutarlılık olmaması ve çoğu çevirmenin imzalaması gereken ifşa edilmeyen anlaşmalar nedeniyle zor olabilir.

Video marketing ajansı günümüzde bu iş ile uğraşan, bu sektörde emek veren şirketlerdir. günümüzde oldukça popüler olan bu şirketler, teknolojinin, oyun sektörünün ve aynı zamanda kitlenin artması ile ilerleyen zamanlarda daha popüler olacak gibi görünmektedir.

Günümüzde teknolojinin ileri seviyelere ulaşması sebebiyle, oyun sektörü oldukça gelişmiş ve sanal olmasına rağmen oldukça gerçekçi bir hal almıştır. insanlar geçmişe göre çok daha fazla oynamaktadır ve muhtemelen gelecekte daha fazla oyun oynayacaklar. Hal böyle olunca tabi ki de bu sektör gün geçtikçe ilerlemekte ve gelecekte daha da ilerlemenin sinyallerini vermektedir. Teknoloji gün geçtikçe ilerlemekle birlikte aslında pek çok şeyi de beraberinde taşımakta sadece e-sporun etkisi bile bu denli büyük olabilmektedir.