Urfalı öğrencilere Muğla'dan destek

Urfalı öğrencilere Muğla'dan destek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ilkokul öğrencilerince yazılan ve geliri Şanlıurfa'da bir ilkokula bağışlanacak kitabın tanıtımı Muğla Başkent Platformu Başkanı da olan proje sponsoru İş Adamı Necati Yavuz ve sanatçı İbrahim Tatlıses’in katılımıyla yapıldı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 3-A sınıfı öğrencilerinin, "Minik eller büyük kalpler"adı verilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında yazdıkları "Arılar Ülkesi -2" kitabının tanıtımı, Muğla Başkent Platformu Başkanı Necati Yavuz ve sanatçı İbrahim Tatlıses’in Nurol Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Etkinliğe katılan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, çocukların gösterisini izledi.


1-172.jpg

Tatlıses burada yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Böylesine değerli öğretmenlerimize ve onların yetiştirdiği nesillere sahip çıkalım. Bu çocuklar yazdıkları kitabın geliri ile Şanlıurfa’da kendi yaşıtlarındaki çocuklara eğitim desteği vermeyi amaçlamışlar. Biz büyükleri olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine sahip çıkıp öncülük yapmalıyız. Ben İbrahim Tatlıses olarak çocuklar ile ilgili her şeye varım. Memleketim Şanlıurfa ‘ya bir okul yaptırdım. Böyle projelerde de üstüme düşeni yapmaya devam edeceğim. Buradan bütün sanatçı arkadaşlarıma ve iş adamlarına sesleniyorum; ülkemizin temel taşı olan çocuklarımıza sahip çıkalım. Eğitimsiz nesil kalmasın. Suiistimal edilmelerine fırsat vermeyelim. Onları kırmayalım üzmeyelim yeter.”

Projenin sponsoru olan, Şanlıurfa’lı işadamı aynı zamanda Muğla Başkent Platformu Başkanı Necati Yavuz, “Bu proje ilk bana söylendiğinde Sayın İbrahim Tatlıses’le paylaştım ve tereddüt etmeden kabul ettik. Bu projenin gelirini herhangi bir derneğe veya vâkıfa değil yine eğitime harcanmasını istedik. Beni ve firmamı bu sponsorluğa laik gören kendileri minik ama koca yürekli çocuklarımızı kutluyor, böyle bir projeye imza atıkları için memleketim Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine Bağlı Hırbetsode ilkokullu öğrenciler adına eğitim desteği verdikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


2-075.jpg

Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Çocuklar ülkemizin geleceği ve bizim milletimizin neslini sürdürecek olan eğitim temellerini sağlam atmamız gerekiyor. Bu temel ve temeller geleceğimizin başkanı, belki bakanı, belki de dünyanın tanıdığı bir bilim adamı veya ses sanatçısı çıkmasına olanak sağlayabilir. Bu gibi projelere sahip çıkmak lazım çünkü bu projenin esas temeli aynı yaştaki evlatlarımızın kendi yaşıtlarına sahip çıkmasıdır. Biz büyükleri olarak destek vermemiz lazım. Burada Türkiye Cumhuriyeti Başkanına Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli eğitim bakanımıza sesleniyorum, gel bu projeyi Türkiye geneline yayalım eğitimsiz nesil ve bakımsız okul kalmasın, bölgeler arası okul ittifaklarını oluşturalım. Bu projede şahsımla birlikte öncülük yapan, değerli ağabeyim Sn. İbrahim Tatlıses’in bir sözü ile vurgu yapmak istiyorum; “Urfa’da Oxford vardı da ben mi okumadım?” Evet belki Şanlıurfa’da Oxford yok ama bu nesil Oxfordu ayaklarına getirecek. Bundan çok eminim çünkü Türk milletinin gücünü ve zekasını tüm dünya biliyor. Aynı zamanda bu projenin kültürel bazdaki amacı ise biliyorsunuz bu yıl “Göbeklitepe Yılı” ilan edildi. Bu nedenle Urfa’ya hem kültürel gezi yapmak, hem de gönül köprüsü kurmak istiyoruz. Son olarak şunu eklemek istiyorum.

Hepimizin şunu iyi öğrenmesi gerekiyor. Ne X partisi nede Y partisi hiç biri bir çocuğumuzun tek bir gözyaşına değmez. Pırıl, pırıl evlatlarımızın bilimle, sanatla, sevgiyle büyümeleri gerekirken hiç bir siyasi fanatizme kurban edilemezler. Aynı topraklarda birlikte yaşadığımız insanlarımızın bizden farklı inançları düşünceleri olabilir. Bu farklılık onları yâda bizi kötü yapmaz sadece bu topluma renk katar. Bu farklılıklara saygı duymayı öğrenmeliyiz. Tıpkı yüz yıl önce Çanakale’de, Urfa’da bizi birbirimize kenetleyen Kuvva-yi Milliye ruhunda olduğu gibi ağlayan bir nesil değil, pırıl pırıl gözlerle bakan bir nesil yetiştirmeliyiz...”

 

AVAZTÜRK