Uzmanlardan Velilere tatil uyarısı!

Uzmanlardan Velilere tatil uyarısı!

Uzmanlar ilkokul çağındaki çocukların gördükleri dersler, unutmaması için velilere, “dersleri tekrar ettirin” uyarısında bulundu.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte öğrencilerin derslerinden tamamen uzaklaşmasının özellikle ilkokul çağındaki çocukların öğrendiklerini tekrar etmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar devam setleri üzerinden ve çocuğu çok sıkmadan üzerine düşürülmesinde fayda olduğunu söyledi.cy-003.png

MOREL VERİCİ YAKLAŞIMDA BULUNUN

Hem eğlenmek hem de öğrenmek çocukların vazgeçilmezi olduğunu söyleyen uzmanlar oyun oynar gibi çalışmanın çocuğun öğrenmesini geliştireceğini ifade ediyor. Karneleri kötü gelen çocuklara ise sürekli ders çalışmasının dayatılmasının okuldan kopmalara sebep olabileceğine dair velileri uyaran uzmanlar bu konuda daha anlayışlı ve çocukla pozitif iletişim kurularak moral verici ve başarıya teşvik edici yaklaşımın çok önemli olduğu konusunda uyarılarını sürdürüyorlar.

SÜREKLİ TAKİP EDİN

Okulda ki başarının sadece çocuğun ders çalışmasıyla ilgili olmadığını ayrıca aile içi huzurun ve arkadaş çevresinin okula devamlılığının da önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, ergenlik döneminde ki çocukların velileri tarafından sürekli takip edilmelerini istiyor. İki hafta sürecek yarıyıl tatilinin sadece dinlenmek olmadığının altını çizen uzmanlar bu konuda velilere çok daha fazla sorumluluk düştüğünü de ayrıca belirtiyor.

TEKNOLOJİNİ ÇOCUKLAR FAYDASI YOK

Özellikle akıllı telefon ve tabletlerle zaman geçiren çocukların zamanı kullanma ve öğrendiklerini akılda tutma gibi becerilerini kaybettiğini belirten uzmanlara en ilginç destek ise Apple’ın patronu Tim Cook’tan geldi. Teknoloji devinin patronu Cook çocukların teknolojiyle haşır neşir olmasının bir faydası olmadığı gibi eğitim hayatlarını da olumsuz etkilediğini belirterek kendi sektörü açısından aykırı bir yorumda bulundu. Bütün bunlar birleştiğinde çocuklar için en önemli öğrenme şeklinin hala okumak olduğu da ayrıca ortaya çıkmış oldu