Yasaklar THY`yi durduramadı

Yasaklar THY`yi durduramadı

ABD ve İngiltere`nin, cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasını yasaklaması THY`yi durdurmadı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, CNN Türk ekranlarında uçuşlarda ücretsiz internet ve laptop döneminin başlayacağını açıkladı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR

"Laptop dağıtımına başlıyor musunuz?" sorusuna cevap veren Aycı, "Evet Laptop dağıtımına başlıyoruz ve bunu da burdan belirteyim. Önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor. Aynı zamanda ekonomideki yolcularımız için de yine ücretsiz Wİ-Fİ, ücretsiz internet sağlamak gibi ekonomide bize laptopunu teslim edenlere de bunu sağlamakla ilgili arkadaşlarımızla buna da başlayacağız." diye konuştu.

UYGULAMALAR İNGİLTERE VE ABD SEYAHATLERİNDE GEÇERLİ OLACAK

Aycı, bu uygulamaların yasaklı olan İngiltere ve Amerika seyahatlerinde yapılacağını vurguladı.

YASAKLAR THY'Yİ DURDURAMIYOR

Uçaklarda tomografi denilen ve uçağa giren her şeyin, olası bir takım patlayıcıların da tespit edildiği bir teknolojinin yakından da takip edildiğini belirten Aycı, "Başta Bakanlığımız olmak üzere, Ulaştırma Bakanlığı'mız da yakın takip ediyor, biz de takip ediyoruz. Bu tip bir cihazın kullanılmaya başlanılması ile birlikte yasağın bize söylenen yazılı gerekçesi herhalde kalkmış oluyor." dedi.