Yatağa düşkün olanlar hata yapıyorsunuz! İhmale gelmiyor: Kronik yorgunluk ciddi hastalıklara kapı aralıyor!

Yatağa düşkün olanlar hata yapıyorsunuz! İhmale gelmiyor: Kronik yorgunluk ciddi hastalıklara kapı aralıyor!

Sabahları uyanmakta zorluk çekiyor uyandığınızda yeniden yorgun ve halsiz hissediyorsanız tüm bu belirtiler vücudun vitamin eksikliği yaşadığını gösteriyor.

Vücudun çalışma prensibi içerisinde muhakkak ki hareket ve enerji sunacak vitamine ihtiyaç duyuyor. Vitamin eksikliği ise dıştan bakıldığında fark edilen ya da içte başlayan bozulmalara sebep oluyor.

Sağlık ilmine göre B12 vitamini vücuttan eksildiği anda kansızlık ortaya çıkıyor. D vitamini eksildiğinde ise aşırı yorgunluk ile kendini fark ettiriyor.

Vücudun temelde ihtiyacı olan vitamin ve mineral dengesi A ve B vitamini, B2 ve B12 vitamini, D vitamini ve K vitaminidir.

Sayılan vitamin grupları arasında eksikliği yaşanan o vitamin vücutta krizlere ve ciddi sağlık problemlerine sebep olabiliyor.

VİTAMİN EKSİKLİĞİ HASTALIKLARI

yataga-duskun-olanlar-hata-yapiyorsunuz-ihmale-gelmiyor-kronik-yorgunluk-ciddi-hastaliklara-kapi-araliyor-2.jpg

Vitamin eksikliğinden kaynaklı olarak oluşabilecek hastalıklar arasında şunlar yer alıyor:

1.A VİTAMİNİ

A vitamini vücuttan eksildiğinde; normalin aksine tırnaklar daha hızlı kırılıyor. Saç dökülmesi yoğunlaşıyor. Görme işlevinde problem oluşuyor. Bulanıklaşma fark ediliyor. Cilt rengi soluyor. Sarıya yakın bir ton oluşuyor.

2.C VİTAMİNİ

Vücutta C vitamini eksildiği anda bağışıklık sistemi felce dönüyor. Kolajen maddesinin eksikliği diş etinde ileri boyutlu kanamaları tetikliyor. D vitamini vücuttan eksildiği anda kas bölgelerinde ve eklemde ağrılar, ileri derecede yorgunluk ve yaş ile birlikte değişen kas erimeleri fark ediliyor.

3.FOLİK ASİT

Son vücudunuzu daha çok halsiz ve huzursuz hissediyor olabilirsiniz. Omurilik kısmında gittikçe artan ağrılar ve beyinde uyuşukluk hissi günden güne çoğalıyor olabilir. Bu durum vücudunuzda Folik Asit eksikliği olduğu anlamına geliyor. Hamilelik döneminde daha çok görülüyor. Kişinin kendini aşırı huzursuz ve halsiz hissetmesi olarak adlandırılabilir. Folik Asit eksikliğini giderebilmek için enginar, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler tüketilebilir.

A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NASIL GİDERİLİR?

A vitamini vücudunda aşırı depolananlar şu belirtilere dikkat! Karaciğer sisteminde bozukluk, sinir sisteminde bozukluk, karaciğerde büyüme ve mide bulantıları.

A vitamini eksikliğini giderebilmek için ihtiyaç duyulan besinler arasında; peynir, uskumru, tavuk, yumurta sarısı ve yağlı süt yer alıyor.