Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti Grup Başkanvekili oldu

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti Grup Başkanvekili oldu

24 Haziran seçimlerinde 43 milletvekiliyle TBMM’ye girmeye hak kazanan İYİ Parti’de grup yönetim seçimleri yapıldı. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yapılan seçimler sonrasında İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilliğine seçildi.

İYİ Parti’nin TBMM’deki ilk grup toplantısında grup yönetimi ve organlarına yapılan seçimlerde ilginç sonuçlar dikkat çekti. 43 milletvekiliyle Meclis'e giren İYİ Parti'de, ilk grup toplantısının kapalı bölümünde, grup iç yönetmeliğinin okunarak, grup başkanı, grup başkanvekilleri, grup yönetim kurulu üyeleri, grup denetçi üyeleri ve grup disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapılırken İYİ Parti Meclis görevlileri de belirlendi.

Yapılan toplantı sonrasında İyi Parti Meclis Grup Başkanlığına İstanbul Milletvekili Abdülvahap Andican getirilirken, Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden biri olan, şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarından ve Yazıcıoğlu’nun son MKYK’sında bulunan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak seçildi.

 

yavuz_agiralioglu_muhsin_yazicioglu.jpg

 

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

1 Şubat 1972’de Trabzon Çaykara Eğridere Köyü’nde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimi Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezun oldu.

1995 yılı Aralık ayında yılında Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı’na getirilen Ağıralioğlu, iki yıl süreyle Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı yaparak Anadolu ile genel merkez arasında sağlam bağlar kurulması çalışmalarını yürüttü.

Ağıralioğlu, görev yaptığı dönemde Nizam-ı Alem Dergisini en yüksek tirajına ulaştırdı.

Yavuz Ağıralioğlu’nu Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı’nı 1997 yılı Mart ayına düzenlenen bir törenle, Tuna Koç’a devretti. Bu dönemden sonra aktif olarak siyasi faaliyetlere başlayan Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası partisinde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Yavuz Ağıralioğlu, Mart 2009 seçimleri öncesinde kuşkulu bir helikopter kazasıyla şehit düşen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’ndan sonra yapılan ilk Olağanüstü Kurultayda, Genel Başkanlığa aday olan Tuna Koç’un listesinden MKYK üyeliğine seçildi.

Yavuz Ağıralioğlu, siyasi faaliyetlerinin yanı sıra, ticari faaliyetlerin yanı sıra Türkiye İnisiyatif Merkezi isimli düşünce kuruluşunun liderliğini yürütürken 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge’den İYİ Parti Milletvekili seçildi.

Ülkücü kimliğinden hiçbir dönem ödün vermeden siyasi mücadelenin içinde yer alan, liderlik vasfı ön plana çıkan Ağıralioğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

AVAZTÜRK