NECDET PEKMEZCİ

NECDET PEKMEZCİ

Yeni Kabinede Bahçeli Yok!

 

Tarih,  MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli için yeni başlıyor.Haliyle Türkiye için de. Türkiye'yi kimilerine göre sistem kimilerine göre rejim değişikliğine götüren isim Devlet Bahçeli.

TBMM'de söz konusu anayasa değişiklik teklifi tartışılıyor.Eylemsizlik de bir eylem, üstelik eylemsizlik eylemlerin en çetrefilli  olanı. Tarife uygun düşen isim ise haliyle Devlet Bahçeli!

 Edilgen kişiliği, etkenleşti; durdu durdu ortaya çıktı, anayasa degişiklik teklifini Türkiye'nin kucağına bıraktı.

Bitti, tükendi;hatta koltuğundan olduğu konuşulan Devlet Bahçeli; eylem sahibi olmadan  eylemlerin en büyüğünü koydu. Ezber bozdu; üstelik koltuğu değişmeyen hatta ve hatta değiştirilmesi teklif edilemeyecek bir lider olarak karşımıza çıktı. Anayasanın değiştirilebilir olması muhakkak olduğu  ne kadar  reel politikanın gereğiyse Bahçeli'nin koltuğundan edilemeyeceği de bir o kadar reel politik olarak  ortaya çıktı.

İşin aslı Türkiye Cumhuriyeti, ne kadar ebed müddetse Bahçeli de o kadar diyesi geliyor insanın.Haniyse biri olmadan diğeri de olmaz denilen cinsten.Gerekçe makul; makul olduğu kadar da masum ve ikna edici!

Madem ki reel politik dedik; ki Devlet Bahçeli de ne kadar naifse bir o kadar da reel politik biri ve eylemsizliği de bir eylem olarak düşünürsek!

 

Belki de  bir süre önce eylemsizliğin en çetrefillli eylem olduğunun en  iyi tarifini Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yaptı:

" Sayın Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçidir. Şüphesiz ki bir stratejisi vardır. Bu stratejisindeki öncelik de kendi partisinin başarısı olmalıdır ve öyledir de. Retorikte ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' dense dahi ben pratik uygulamalarda parti menfaatinin öncelikli olarak gözetildiğini bilen birisi olarak söylüyorum. Menfaatini değil elbette kendi partisinin önceliklerini düşünecek."

Felsefe hele de ki siyasi felsefenin  hükmü yok bu günlerde.

Neyse reel politikaya dönelim...

Yeni Kabine'nin eli kulağında...

MHP  ve AK Parti arasındaki kavulleşme nikaha dönüşüyor.  MHP, Kabine'nin müstakbel ortağı olmaktan çıktı. İş  mal paylaşması  sözleşmesine geldi. Hatta. sözleşmeye de nokta kondu.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı  sistemine götürecek teklifin TBMM Genel Kurulu'ndan

geçmesi bekleniyor. MHP'de sabır taşı ha çatladı ha çatlayacak. Laciler çoktan çekildi.

AK Parti ile MHP arasında koltuktlar bile paylaşıldı. 6 bakanlık bir de başbakan yardımcılığında karar kılındı.

Olası referanduma MHP'nin iktidar sahibi olarak getmesi an meselesi...

Kulislerde konuşulan bazı bakanlıkları sayalım..

Milli Savunma, Kültür ve Turizm, Bilim Sanayi ve Teknoloji..

Etti üç; buna bir de   Gençlik ve Spor ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarını ekleyelim.

Geldik beşe...

Geriye kaldı bir!

 Unuttuk diyelim!

 

Unutmadığımız Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye; "Başbakan yardımcılığı" teklif ettiği ancak ret yanıtı aldığı...  

Sanırım Tuğrul Türkeş haklı çıkacak; Bahçeli, menfaatini değil elbette kendi partisinin önceliklerini düşünecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar