Yerin kulağı var Kadir Bey! Çukurambar'da ulu orta konuşulmaz

Yerin kulağı var Kadir Bey! Çukurambar'da ulu orta konuşulmaz

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın FETÖ soruşturmaları kapsamında tututklanan damadı Ekrem Yener'in tahliyesi konuşulurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın salıverilmesi de yeniden anımsandı. Sağlık gerekçesiyle günler önce ta

 

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın FETÖ soruşturmaları kapsamında tututklanan damadı Ekrem Yener'in tahliyesi konuşulurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın salıverilmesi de yeniden anımsandı. Sağlık gerekçesiyle günler önce tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı'yı ise savunmanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a düştüğü ortaya çıktı. Şaibeli tahliyenin kamuyonuda tartışıldığı günlerde Ankara'ya gelen Topbaş'ın, eleştirileri, "Üç beş boş boğaz"diyerek izah etitği bildirildi.

ÜNLÜ MEKAN

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ'nün işadamları örgütü TUSKON'un üyesi olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık gerekçesiyle tahliye edilmesinin ardından AK Parti'nin Olğanüstü Kurultayı'na katılmak üzere 20 Mayıs'ta Ankaraya'ya geldi. 21 Mayıs'ta düzenlenen kongre öncesinde Topbaş, mahiyeti ile birlikteakşam saatlerinde Ankara'nın son zamanlarda yıldızı parlayan semtlerinden Çukurambar'da ünlü bir mekana gitti. Mahiyeti ile birlikte ünlü mekana oturan Kadir Topbaş, sözü dönüp dolaştırıp damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine getirdi.

MASAYI YUMRUKLAYA YUMRUKLAYA ANLATTI

Tanıkların anlatımına göre, Kadir Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın masum olduğunu iddia etti. Zaman zaman masayı da yumruklamaktan geri durmayan Topbaş, damadı Kavurmacı'nın Türkiye'de vergi roketmenleri arasında bulunduğunu öne sürerek, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürerken, "Tahliyesi ile ilgili iddiaları ortaya atanlar kasıtlı konuşuyor. Damadım, Türkiye'de vergi rekortmeni olan mükellefler arasında ilk sırada. Üç- Beş boş boğaz bu gerçeği değiştiremez. En çok katma değer üreten, ekonomiye ciddi katkılar yapan önemli bir isim" dedi.

Kürşat Türkdoğan

AVAZTÜRK