Yıldırım ve Bahçeli'den ortak açıklama!

Yıldırım ve Bahçeli'den ortak açıklama!

Afrin harekatıyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Afrin operasyonunun sürdüğü dakikalarda Başbakan Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü.

ÇOK ÖNEMLİ BİR OPERASYONDUR

MHP lideri Devlet Bahçeli operasyonu "Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit çok önemli bir operasyondur. Adı dahi anlamlıdır, kapsamı dahi anlamlıdır" sözleriyle değerlendirdi.necdet-pekmezci-001.png

HEDEFLERİN TAMAMI YOK EDİLDİ

Başbakan Yıldırım ise, "Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Mehmetçiğin yanısıra Özgür Suriye Ordusu'ndan da katılım var. Hedef asla ve asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Son 3 yıl içinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıtlar ve ayrıca sınırda yaşayan sivillere yönelik ataklar terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır. Bunun yanı sıra da Afrin'de yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizin terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarmak harekatın önemli hedeflerinden biri" dedi.

Son 3 yılda 350 bin insanın bölgeden göç ettiğini belirten YIldırım "350 bin Kürt kardeşimiz gelip buraya yerleşmişlerdir. Dolayısıyla "Kürtleri yok etmeye çalışıyorlar" gibi kara propagandanın aslı yoktur" diye konuştu.

Yıldırım "Yarın itibarıyla gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir" dedi.