Yürü Kemal yürü! Pensilvanya'dan özel 'teşekkür'...

Yürü Kemal yürü! Pensilvanya'dan özel 'teşekkür'...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü Kandil'den sonra FETÖ'ye de umut oldu. FETÖ'nün yurt dışına firar eden elemanları yürüyüşe katılımı artırmak için çağrı üstüne çağrı yapmaya başladı. Yapılan iç yazışmalar ve çağrıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun

CHP-KANDİL VE FETÖ

Yürüyüş ile ilgili yapılan değerlendirmelerde HDP'nin Selahattin Demirtaş'ın konulduğu Edirne Cezaevi'ne de yürünmesi isteğine FETÖ de sahip çıktı. Yürüyüşte açıkça HDP ve FETÖ'nün de yer alması isteğinin önemli olduğu vurgulanan notlarda  şu değerlendirmenin yapılması dikkat çekti:

"Eğer CHP, içindeki ‘hesapçıları’ dinleyip de Adalet Yürüyüşü’nü Kürtlere, Cemaat’e ya da başka sevmediği gruplara kapatırsa, Maltepe’den Enis Berberoğlu’nu paketleyip evine götürebilir. Eğer CHP, Türkiye’nin geleceğinde aktif bir rol alacaksa, Adalet Yürüyüşü’nden doğan enerjiyi doğru kullanmak zorunda."

 

KURGU YÜRÜYÜŞ

Öte yandan FETÖ elemanlarının yazışmalarında CHP'nin yürüyüşünün  Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından önce kurgulandığı ve fırsat beklendiği de ortaya çıktı. Bu durum FETÖ’cülerin değerlendirmelerinde şöyle ifade edildi:

"Çok hızlı bir şekilde, tutukluluk kararından hemen sonra ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatılması, bu konuya bir süredir hazırlıklı olunduğunu gösteriyor. Partide daha önce ‘Cumhuriyet Mitingleri’ düzenlemiş, Tuncay Özkan gibi isimler var. Adalet Yürüyüşü, uzun zamandır ‘beklenen’ bir şeymiş ki, CHP içinden parti yönetimini eleştiren isimler bile hiç hız kaybetmeden yürüyüşte yerini aldı."

AVAZTURK/Ali Çavuş