Yürüme sırası Deniz Bey'de! Kemal Bey De Adaleti Aratacak

Yürüme sırası Deniz Bey'de! Kemal Bey De Adaleti Aratacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara-İstanbul yürüyüşü ile birlikte en büyük rakiplerini saf dışı etti. CHP'de olağan kurultay süreci başlarken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Kurultay düzenlemek için milletvekilleri ile görüşmelere başlad

CHP kulislerinde dillendirilen iddialara göre, Adalet yürüyüşü Genel başkan Kılıçdaroğlu'nnun iki büyük rakibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı havlu atma noktasına getirdi. Olağan kurultayını ocak-şubat aylarında düzenlemeyi planlayan kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ardından yeni bir durum değerlendirmesi yaptı. Deniz Baykal'ın Maltepe'deki miting alanına birlikte yürüme önerisini reddeden Kılıçdaroğlu'na ilk teslim olan isim de muharrem İnce oldu. Olağan Kurultay'da aday olmayacağınnın işaretlerini veren Muharrem İnce, rotayı yeniden  CHP PM'ye kırdı.

BAYKAL BIRAKACAK MI

Öte yandan kulislerde Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile ilgili de değişik yorumlar yapılması dikkat çekti. 2019'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarifinde de deniz Baykal'a dönük bir portre çizmemesi dikkat çekti. Gelişmeler üzerine Deniz Baykal'ın da durum değerlendirmesi yaparak siyasi yaşamına nokta koyabileceği konuşulmaya başlandı.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY HAZIRLIĞI

Bu arada CHP kulislerinde olağanüstü kurultay toplanacağı ididası sık sık dillendirilmeye başlandı. Gerek İnce'ye yakın gerekse de Kılıçdaroğlu'nun kontrolündeki milletvekillerinin 2018 yılının bahar ayında yapılabilecek erken seçime hazırlık olmak için olğanüstü kurultay düşüncesini tartışmaya açtıkları bildirildi. Kemal kılıçdaroğlu ile de bir araya gelen vekillerin dillendirdikleri gerekçeleri makul bulurak olağanüstü kurultayı toplayabileceği ifade edildi.

İNCE'YE SÖZCÜ GÖREVİ

Muhalefet bayrağını indiren Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na mesaj göndererek, olağanüstü kurultayı toplaması önersi yaptığı ifade edildi. PM'de ve MYK'da görev isteyen İnce'nin aynı zamanda parti sözcülüğünü de üstlenmeyi planladığı kaydedildi. İnce'nin ayrıca yerel seçimlerde de Ankara'dan Büyükşehir belediye Başkan adaylığına talip olduğu kaydedildi.