Zihni Çakır serbest bırakıldı

Zihni Çakır serbest bırakıldı

AVAZTÜRK Genel Yayın yönetmenimiz Zihni Çakır Ankara adliyesinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

AVAZTÜRK Genel Yayın yönetmenimiz Zihni Çakır Ankara adliyesinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

ZİHNİ ÇAKIR SAVUNMASINI YAPTI

"Ben merkezi Ankara olan avazturk.com isimli internet haber sitesinin sahibi ve genel yayın yönetmeniyim, davaya konu paylaşımlar ve haberler tarafımdan yazılmış ve yayınlanmıştır. Ne haberlerde ne de sosyal medya paylaşımlarında müştekiye yönelik herhangi bir hakaret kasti bulunmamaktadır. Müştekinin oğlu ile ilgili yapmış olduğum paylaşım belgeye dayanmaktadır, söz konusu derneğin karar defteri mahkemenizce derdest edildiğinde iddiamın doğruluğu orada görülecektir. Ayrıca bu paylaşımlardan sonra FETO örgünün 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminden 1 gün önce 14 Temmuz gecesi müştekinin oğlu İsmail Uğur 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü fotoğrafına eklediği sosyal medya paylaşımda "sabah ola hayrola" mesajını vermiştir. Bu yönde mesaj verenlerin hemen hepsi adli soruşturma ve dava ile muhatap olmasına karşı müştekinin oğlu aynı zamanda Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur hakkında bugüne kadar herhangi bir soruşturma yada kovşturma açılmamıştır." diyerek savunmasını gerçekleştiren AVAZTÜRK Genel Yayın yönetmenimiz Zihni Çakır, "İfademden de anlaşılacağı üzere Edip Uğur'a iftira ve hakaretle suçlanıyorum. 2014'te FETÖ'ye övgüler dizmesine, oğlu 2014'te bile FETÖ derneğinde olmasına ve 14 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü fotosunu "Yarın ola hayrola" mesajıyla paylaşmasına rağmen ben gözaltına alınıyorum. Adaletin bana ve bize işlediği "bağımsızlık" ilkesi eğer özel değil de genelse sayın @abdulhamitgul aylar önce kolluk ve savcılıkta da verdiğim bu ifadem re'sen soruşturma gerekçesi olmalı ve bu ülkede FETÖ konusunda herkese uygulanan Yargı süreci bu şahıslara da uygulanmalı. " dedi.

0-031.jpg00-019.jpg

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR!

Ayrıca gözaltına alınmasının ardından kendisine destek verenler için Çakır, "Bu arada gözaltına alınmam sonrasında sosyal medya üzerinden ve bizzat telefonla ulaşarak desteklerini esirgemeyen tanıdığım ya da hiç yüzünü bile görmediğim koca yürekli tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden binlerce kez razı olsun, ne muradınız varsa versin." dedi.

 

Zihni Çakır gözaltına alındı