'28 Şubat'ı hatırlayınca insanlığımdan utanıyorum'
Eski AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun, baskı ve zorlamalarla geçen 28 Şubat sürecini asla unutamadığını belirterek, "O günleri, süreçleri hatırladığımız zaman insanlığımdan utanıyorum" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel eğitim daire başkanlığı yaparken 28 Şubat sürecindeki baskılar nedeniyle görevinden alındığını belirten eski AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "O günleri, süreçleri hatırladığımız zaman insanlığımdan utanıyorum. O günleri utanarak üzülerek hatırlıyorum" dedi.
Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre bürokraside görev yaptığını, eğitimcilik hayatından sonra 1994'ten 1997'ye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde personel eğitim daire başkanı olarak hizmet verdiğini söyledi.
Baskı ve zorlamalarla geçen 28 Şubat sürecini asla unutamadığını vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:
"Esasen bu dönemi milletimiz de unutmuyor. Çok onurlu, yüce bir görevdi ama o onurlu, yüce görev adeta bize zehir edildi. Hep hedef oldum, sıkıntıların da bir taraftan odağında oldum. Çok acılar, sıkıntılar yaşadık. Personelimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Belediye adeta her gün bir arama taramanın, bir sıkıştırmanın, mengenenin içerisinde kaldı. Hedef ne, aranan ne, belli değil. Aranan inancımız, amelimiz, aranan başörtülü çalışanlarımız, sakallı çalışanlarımızdı. Tabii ki minareyi çalan kılıfını bulur misali mevzuata dayandırılmak suretiyle 'Kılık kıyafet yasasına aykırı davranıyorsunuz' diyorlardı. Rastgele insanlardan aldıkları derme çatma bilgilerle belediyeyi çökertmeye çalıştılar."
''ÜÇ GÜN EVİMDEN İŞE GİDER GİBİ ÇIKTIM''
Belediyede görevden alınan arkadaşlarıyla zor günler geçirdiğini aktaran Coşkun, eşine ve çocuklarına işten el çektirilmesinin gerekçesini söyleyemediğini belirtti.
Temel Coşkun, şunları kaydetti:
"Bir hafta boyunca göreve gidiyormuş gibi evinden işe gidenler oldu, aileleri öğrenmesin diye. Bu durumda çok arkadaşım vardı. Soğukkanlı olmak zorundaydım çünkü personelden sorumlu noktadaydım. Arkadaşlarımı teskin ederek bu mücadeleden başarılı çıkacağımızı söylüyordum. Bu normal bir görevden alınma değildi. Suçlamayla ama suçlandığınız şeyi de yapmadığınız bir suçlama. Görevden alındıktan sonra üç gün evimden işe gider gibi çıktım. Daha sonra etrafta kötü haberler çıkınca aileme anlatmak zorunda kaldım. O günleri, süreçleri hatırladığım zaman insanlığımdan utanıyorum. O günleri utanarak üzülerek hatırlıyorum."