AVAZTÜRK'ün BAŞÖRTÜSÜ SKANDALI haberi Bakanlığı harekete geçirdi: Okul Yöneticisi ve öğretmen açığa alındı

AVAZTÜRK'ün BAŞÖRTÜSÜ SKANDALI haberi Bakanlığı harekete geçirdi: Okul Yöneticisi ve öğretmen açığa alındı

AVAZTÜRK’ün, İzmir Bayraklı Cemil Atlas İlkokulu’nda yaşanan başörtüsü skandalıyla ilgili gündeme getirdiği olay sonrası Milli Eğitim Bakanlığı hareket geçti.

AVAZTÜRK’ün İzmir’in Bayraklı İlçesi Cemil Atlas İlkokulu’nda, bir kız öğrencinin başının zorla açtırılması ve okula alınmaması skandalına dair haberi ( https://www.avazturk.com/izmirin-bayrakli-ilcesi-cemil-atlas-ilkokulunda-28-subati-aratmayan-tavir-ogrencinin--64741h.htm ) üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık, konu ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını, olaya müdahil olan öğretmen ve okul yöneticisimin açığa alındığını duyurdu.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama:

"İzmir Bayraklı’daki bir ilkokulumuzda, bir velimizin açıklamalarıyla kamuoyu gündemine yansıyan iddialar üzerine Bakanlığımız tarafından söz konusu duruma ilişkin inceleme/soruşturma başlatılmış olup iddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır.

Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur"

AVAZTÜRK