CHP'li Mansur Yavaş'ın kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 80 oranlarında su zammı teklifi reddedildi

CHP'li Mansur Yavaş'ın kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 80 oranlarında su zammı teklifi reddedildi

Başkent Ankara’da CHP’li Mansur Yavaş’ın suya kademeli olarak yüzde 50 ile 80 oranlarında zam talebi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı’nda Mansur Yavaş’ın kademeli olarak suya yönelik yüzde 50 ile yüzde 80 oranlarındaki zam teklifi AK Parti ve MHP Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi.

SEÇİM VAADİNİ UNUTTU

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde su faturalarında indirim yapacaklarını savunarak, "Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz" demişti.

Başka bir konuşmasında ise, "Su parasını tayin ederken, maliyet atı çok cüzi karla vermeye devam edeceğiz. Musluktan içirebilecek hale geleceğiz. Bugün yardım alan ailelere 100-120 lira su parası geliyorsa, şimdi bu 50 liraya düşecek. Yardım alan ailelerin 50 lirası elde kaldı. Onlar farkında değiller. 50 lirayla aileler çocuklarına 1-1.5 kilo et alıyorlar, süt alıyorlar, çocuklarına bot ve giyecek kaban alıyorlar. 50 liranın önemi o kadar çok ki yardım alan aileler arasından" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Ankara Büyükşehir’in CHP’li Başkanı Yavaş, seçildiği günden bu yana suya zam planlarken, bu yönde hazırladığı bütün teklifler AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.