Davutoğlu 'Casusluk söz konusudur'
Başbakan Davutoğlu KKTC'ye su temini projesinin imza töreninde konuşma yaptı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesi hakkında verdiğiğ karar hakkında "Ortada bir casusluk meselesi vardır. Konu iki gazetecinin bir görüş beyan etmesi değildir" dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları ise şöyle;
Asrın projesinin hem yavru vatana, Türkiye'nin ana sütü gibi onlara helal olan su getirilmiş ve stratejik hamleler yapılmıştır. KKTC'ye giden su stratejik yatırımdır, önümüzdeki dönemde Türkiye ile Kıbrıs arasına kurulan hat suyu aktardığı gibi Kıbrıs'ın geleceği çerçevesinde önemli bir hamledir. Tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu suyla birlikte tüm soydaşlarımız içme suyu ve bereketli toprakları daha da bereketli hale gelecektir. KKTC'nin kurumsal bir yapıya kavuşması önemlidir. KKTC bir kurucu devlet olarak inşa edildi. çözüm olmaması halinde dünyada saygın ve birikime sahip bir ülke olarak devam edecektir.
Türkiye'nin KKTC'ye verdiği destek olmazı olur kılan destek bugünkü su projesi gibi hep sürecek. Türkiye her ne surette olursa olsun soydaşının ve KKTC'nin yanındadır.
DAVA SÜRERKEN AYM'NİN KARAR VERMESİ YETKİLERİNİ AŞMIŞTIR
"Konu iki gazetecinin görüş beyan etmesi değil. Konu Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmekle ilgili. MİT haberlerinde bir casusluk söz konusu. İki gazeteci gizli belgeleri yayınlamıştır.
AYM sadece tutuklu yargılamaya bakmaz. Bütün yargı süreci AYM'ye bağlanamaz.
İlerleyen bir davayı kimsenin etkilemeye hakkı yok. Bu Türkiye'de bizim dönemimizde yapılmış bir reformdur. Bireysel başvurma hakkını savunuyoruz; ama bu tür yetki aşımları olacaksa doğru tanımlanmalı. Bireysel başvurular için düzenleme yapılmalı.
Sayın Cumhurbaşkanının da eleştirileri de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Ama bu tür yetki aşımları sözkonusu olacaksa bunun doğru tanımlanması için ilkeler konulması da aşikardır. Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aşan bir durum vardır. Yargı süreci sonuçlanmadan bireysel başvuru olamaz.
DEMİRTAŞ PROVOKATİF BİR DİL KULLANIYOR
Suç işleyen kişi dahi teslim olduğunda buna rivayet edilir. Sur'da içeride olanlar teslim olsunlar. Şimdi de Sur'da provokatif açıklamalarına devam ediyor Selahattin Demirtaş.
Günlerdir Sur'da çağrı yapıyorlar, Sur'a gidip yürüme yapacaklarmış... Bunların amacı teröristlerle işbirliği yaparak Türkiye'yi kaosa sürüklemek.
Sur'daki tüm mağdur vatandaşlarımıza yardım yapıyoruz. Diyarbakır'daki vatandaşlarımız bizim canlarımız. Diyarbakır'daki vatandaşlarımızı korumaya kararlıyız.
29 canınızı almış bir teröristin cenazesine katılma özgürlüğü dünyanın hiçbir yerinde bulunmamaktadır.